Na razie tez rubrum bogatsze ale to moze dlatego, ze sadzonek wiecej u mnie rubrum tak wyskoczylo dopiero w tym sezonie, wczesniej cherlaki. Ale niezawodnie zawsze Sulphureum i Fhronleiten
I do tego zima lisc pieknie wyglada, jest super pancerniak.
kilka, 2 gatunki, 1 Sango, 1 Osakazuki, Shirasavum Aurea i Zielony, reszta nie
Dziekuje one idealnie wpisuja sie w lesne klimaty. Moje poutykalam w roznych czesciach ogrodu, głownie jako podszyt pod drzewami.
Dziewczyny udalo mi sie kupic klona Shigitatsu Sawa, długo na niego polowalam. Nie powala wielkościa ale lisc ma piekny. Szukam mu miejscowy. Rokuje na gwiazde. Ciekawe czy tylko jednego sezonu
Fajny ten klon nawet takiego nie znam -zresztą wyłapujesz takie rarytasiki ,że muszę goglować co to za one
Epimedia masz cudne -ja mam aż 2 sztuki Rubrum zdaje się -jak narazie rośną , od zeszłego sezonu zbyt dużo ciała nie nabrały
Melduję ,że Em Moni wykopał tylko 2 bodziszki -uznali ,że są za wielkie
więc mam nadzieję ,że dotrą do Ciebie wkrótce -podziel na malutkie kawałki -on rośnie wszędzie jak głupi
A musze w koncu je policzyc, na razie z klonow wypadl mi Atropurpureum. I tak go nie lubilam, nie wiem jak Emerald Lace czy odbije, troche zima go naruszyla. Reszta klonow trzyma sie dobrze, nawet te najmniejsze Phoenixy.
Boszszsz, ile postów natrzaskane, nie nadążam...
Tak nęcicie tymi epimediami, że bym sobie zamówiła. Tylko gdzie ja je wsadzę?... U mnie cienia niewiele a pod krzakami sucho...
Tarcia, bój się boga, gdzieś Ty te wszystkie klony upchała? Chyba jesteś lepsza od Izy . Kupuj maczetę, najlepiej z jakimś turbonapędem, przyda Ci się za kilka lat .