Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 09:56, 31 maj 2024

Tam mam patelnie
Wafel 10:06, 31 maj 2024

Potwierdzam, że Little Joker to nie do końca ten kolor, ciemnozielona z czasem liście bardziej bordowe. Pokażę Ci zdjęcia u mnie.
TAR 10:17, 31 maj 2024

Nie dawal mi spokoju moj Eternal i kombinowalam. Dzis znalazlam mu idealna miejscowke. Wystarczy wysadzic jedna z kalin przy podcieniu, ktora z kolei zasili rabate bagienna. Tam kaliny maja raj.
Miejsce fajne troche slonca i rozproszony cien. Na gorce, wiec zastoin wody nie bedzie no i osloniete. Na 2 sasiednich rabatach rosna odpowiednio Rising i Pink pompoms
TAR 10:23, 31 maj 2024

Nad pecherznica pomyse zobacze co maja w ogrodniczych. Albo kupie przy okazji innych zakupow w necie.Na teraz posadze tam penstemona bordowego. Dzis mi sie nie chce ruszac 4 liter z domu i wlec do ogrodnictwa. Za cieplo.
Makao 13:19, 31 maj 2024

U mnie pęcherznice się rozsiewają.
Skubane łatwo im to idzie.
Diablo wywaliłam kilka lat temu a nadal znajduję sadzonki.
Chyba nasiona mają długi termin przydatności
TAR 20:45, 31 maj 2024

Wysadzenie jednego swierka i koniecznosc znalezienia miejsca Eternalowi spowodowalo niezly tetris na rabatach. Ale dzieki temu 5 kalin znalazlo swoje miejsce plus 2 kloniki palmowe i cyprysnik blotny. Rzutem na tasme wysadzilam tez klona Carnival, bo tam gdzie byl draznil mnie. Nie pasowal kolorem do reszty. W zamian posadzilam klona Postelense. Jutro Carnival bedzie mial nowa miejscowke. Znacznie lepsza i pasujaca.
Ogolnie przesadzanie bylo dzis udane.
Magleska 21:36, 31 maj 2024

Podziałałaś na cełego -dobrze ,że ogród młodziutki ,to jeszcze fajnie się przesadza

Ja też muszę eternalkowi zmienić miejscówkę -a wiąże się to z tetrisami wiadomo

narazie chodzę i dumam ,gdzie by go przesadzić -na obecnym miejscu pali go słońce i jakoś taki mizerny
TAR 21:52, 31 maj 2024

Moj z patelni trafil na podcieniowa rabate. Tam ma swiatlocien i jest na gorce to woda nie bedzie stala. Ma dosc zyzna ziemie. I najwazniejsze wilgoc od bajora. Mam nadzieje, ze mu przypasuje. Znalazlam tez miejsce na Caroline Sweetheart ale u nas sa wielkie i ceny zbyt wysokie. Jak mala znajde to kupie. Bym spasowala go z Carnivalem
mrokasia 22:00, 31 maj 2024

No ładne tetrisy zrobiłaś! I to nie bylinowe.
Carolina S. jest piękna chociaż dość pstrokata . Chyba potrzebuje stonowanego towarzystwa. U nas też ceny zwalają z nóg.

Ja muszę znaleźć miejsce na małą budlejkę. Tam gdzie rośnie ma za mało słońca. W jej miejsce wsadzę hortkę, która postanowiła nie iść do hortkowego nieba i zaczyna puszczać liście .
TAR 23:06, 31 maj 2024

To super Kasiu. Hortki sa wyjatkowo pancerne. Powodzenia w szukaniu miejsca budlejce. Moje juz siedza na docelowo. Chyba im dobrze