Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 22:29, 12 lip 2024

LIDKA napisał(a)
Tarcia jak Ty pokażesz foty to ja mam od razu żal że nie kupiłam lasu pod budowę domu tylko kawał pola.
Piękny podszyt stanowi ten Twój ogród. Klimat wyczarowałaś wspaniały.

Twoj tez niebawem sie zagesci odpowiednio, ale nic straconego zawsze mozesz kolejny dom zbudowac na dzialce w lesie Las, drzewa to polowa sukcesu. Chociaz wtedy trzeba juz mocno dopasowac klimatem do reszty otoczenia.
A na kawale pola mozesz robic stylem jaki chcesz, wiecej mozliwosci.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Śliczne są te Twoje choiny. Dobry masz patent na ułatwienie seniorkowi poruszania się po ogrodzie. Nie wpadłabym na to, że tak można to rozwiązać.
Byliny dobrałaś idealnie. Świetnie pasują do leśnych klimatów. To wielka radość i szczęście, kiedy można omiatać taki ogród codziennie.

Sa śliczne, rok temu dostalam jedna podczas wizyty Aprila i Kwartecika. Bardzo mi podpasowały. Obrzeza mialy byc nizsze 4,5 cm ale dostalicmy 6 cm nie bylo sensu odsyłac a Kastuniowi bardzo pomagaja. Kiedy dochodzi n rabaty trafia na obrzeze i sie zatrzymuje i wedruje dalej znana sciezka. Zostal mu węch i dotyk.
Codziennie rano kiedy musze jechac do pracy to mnie cos ssie , bo wolalabym zostac i sie napawac. Poranki sa najlepsze i popoludnio-wieczory. Jak jest cieplo lubimy sobie posiedziec tez w nocy, te odglosy i zapachy zupelnie inne niz w dzien.

Agatorek napisał(a)
Ty jak zapodasz foty, to aż człowieka skręca
Jest prześlicznie, widać, że ogród dostaje dużo wody ❤️

Co tam masz w tle kwitnącego na czerwono?

No nie moge narzekac, wode dostaje regularnie.Choc dzis znowu nic nie porobilam, po poludniu padala To czerwone to samo co u Ciebie pysznogłowki, ta konkretna to szkarłatna Mahogany. Liscie rowniez troche w bordo wpadaja. Moge ci odsadzic, porosły jak wsciekłe. Ewie tez juz obiecalam. Dobrze rosna.
TAR 23:02, 12 lip 2024

mrokasia napisał(a)
Ależ soczyście! Widać, że ogród ma wody pod dostatkiem. U mnie rośliny wymęczone upałem i suszą a u Ciebie świeże i zielone.

Wody az nadto, bylo chwile przerwy i znowu oberwanie chmury, masakra jakas. Rok temu analogicznie bylo to samo. Polowa roslin mi wygnila na nerce bagiennej.
UrsaMaior 01:42, 13 lip 2024

Żeby u mnie tak popadało... teraz akurat znów pada, ale i tak sucho
Agatorek 08:10, 13 lip 2024

Tarcia, jakbyś mogła, to będę chętna na te pysznogłówki , nie mam ich jeszcze

Ps. Ty nic nie porobisz, bo pada i mokro, a ja nic nie porobię, bo za gorąco i za sucho .
Kasya 08:12, 13 lip 2024

Agatorek napisał(a)

Ps. Ty nic nie porobisz, bo pada i mokro, a ja nic nie porobię, bo za gorąco i za sucho .

Ta…. Jak widać każda wymówka dobra
TAR 10:21, 13 lip 2024

UrsaMaior napisał(a)
Żeby u mnie tak popadało... teraz akurat znów pada, ale i tak sucho

Prawie cala noc padalo i zapowiada sie, ze znowu zaraz zacznie. Mam dosc. Wilgotnosc taka, ze oddychac sie nie da. Grzyb wszystko zezre
TAR 10:22, 13 lip 2024

Agatorek napisał(a)

Ok. Po kwitnieniu beda wykopki to ci karpke podesle. Przesadzam je w inne miejsce. Tu mi nie pasuja.
Basieksp 10:25, 13 lip 2024

TAR napisał(a)

Prawie cala noc padalo i zapowiada sie, ze znowu zaraz zacznie. Mam dosc. Wilgotnosc taka, ze oddychac sie nie da. Grzyb wszystko zezre

U nas to samo. Na warzywniku już mamy mączniaka na ogórkach. Za chwilę będzie na ogrodzie. Chciałam coś porobić, cyknęłam kilka zdjęć i deszcz mnie wygonił. Rośliny wymęczone deszczem i wiatrem.
TAR 11:43, 13 lip 2024

Pogodowo dzis bryndza. Nie wiem czy da sie cos porobic. U mnie takie kaluze juz nie chce wsiakac

Kasya 11:54, 13 lip 2024

O kurczę… to chyba nieźle polało
U mnie wciąż malo