Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Helen 22:14, 10 lip 2024

U nas też solidnie popadało, ale nie tak długo.

Ucieszyłam się z rześkiego powietrza, głowa mnie już dzisiaj rozbolała od tej duszności.
Magleska 23:09, 10 lip 2024

a u mnie ani kropli -duszno ,gorąco i spać się nie da

Poczytałam o roszadach i lecę dalej ,bo nic mądrego do głowy mi nie przychodzi przez tą duchotę -deszczu chcem
Judith 23:47, 10 lip 2024

Magleska napisał(a)

U mnie to samo…
Basieksp 00:05, 11 lip 2024

U nas znowu grzmi, narazie trochę w oddali ale mają jeszcze być burze do rana. Jak dla mnie za dużo, deszczu. Oby tylko było w miarę spokojnie.
Kasya 03:41, 11 lip 2024

April napisał(a)
U mnie też "naturalne nasadzenia" to były sosny i brzozy. Więc chyba nie jest tak że się nie lubią
Inna sprawa że teraz brzozy chorują. Sosny zresztą też. Zmiana gospodarki wodnej wpływa na wszystkie drzewa, mniej lub bardziej ale jest to coraz bardziej widoczne.

No właśnie że się nie lubią
Nikt tak nie sądzi /lesnicy/
Brzozy wsiewają się same
Poczytajcie linka i inne o alleopatii drzew
To nie jest mój wymysł
Monia81 07:19, 11 lip 2024

TAR napisał(a)

He, heh Moniu,raczej nie, byloby slabo z caloscia. W moim ogrodzie system roslin w donicach sie nie sprawdzi, nie mam nawyku codziennego podlewania, nie lubie tego robic i nie lubie donic. Wprowadziłyby mi zbyt wiele chaosu

Ania o tych doniczkach pisząc pomyślałam o swojej brzozie i zakątku po nią, u Ciebie to wiem, że doniczunie nie przejdą ja jeszcze spróbuję tego tawulca posadzić i zobaczę co się dziać będzie u mnie pogrzmiało i poszło...
TAR 09:30, 11 lip 2024

Dziewczyny u mnie podlalo solidnie. I znowu pada od rana. Gaury siedza znowu w kaluzy bo ich ostatecznie nie przesadzilam. Zrobily sie spore, najwyrazniej lubia mokro. Podlalo nawet pod brzozami, kora troche zatrzymuje wilgoc. Rosliny rosna tyle ze nie tak spektakularnie jak na innych rabatach. Jesli deszcz jest raz w tygodniu co najmniej to nie musze az tak bardzo bac sie o te nasadzenia. Wysadze tylko te 2 kloniki najbardziej dostajace w palnik. A dziury uzupelnie paprociami. Mam jeszcze na stanie azurowego cyprysika Karaca, wiaza JH ktorego moge puscic na bonsai. Cos pokombinuje.

Strat w ogrodzie po wichurze nie mam. Chyba. Na tyle co dzis na szybko obejrzalam. Za to droga do pracy cala w polamanych konarach, trzeba bylo sie nagimnastykowac i jechac slalomem. A na obwodnicy łabądz biedny sie zagubil i nikt nie chcial mu pomoc. Wszyscy sie gapia a nikt nie zadzwonil nawet na słuzby. Wiem, bo ja dzwonilam i zadnego zgloszenia wczesniej nie bylo. Mam nadzieje, ze ptaszor juz bezpiecznie zszedl z drogi.

Moniu ja jestem strasznie leniwa. Albo inaczej, nie leniwa ale szkoda mi marnowac cenny czas na podlewanie donic. Wersja doniczkowa u mnie nigdy sie nie sprawdzała. Zreszta przyjedziesz to sama zobaczysz
TAR 09:33, 11 lip 2024

Magleska napisał(a)

Poczytałam o roszadach i lecę dalej ,bo nic mądrego do głowy mi nie przychodzi przez tą duchotę -deszczu chcem

Judith napisał(a)

U mnie to samo…

No bez jaj. To az nieprzyzwoicie. Chociaz kumpela spod Lublina tez pisze, ze u niej patelnia i szans na wode nie ma.

Wiecie, ze przez te durna pogode nie bylam jeszcze ani razu nad jeziorem w tym sezonie. Bo w weekendy albo pada albo zimno.
TAR 13:28, 12 lip 2024

pare fotek pomiedzy opadami

TAR 13:29, 12 lip 2024