Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Juzia 09:12, 07 lut 2025

TAR napisał(a)
Od kilku dni bylo na minusie, dzis dodatnie temp. i slonko. Ale ja dzialalam 2 tygodnie temu, dosc wiosennie bylo. Zapelnilam suszem cala komore w kompostowniku. Mialam tylko sciac byliny z jednej rabaty a polecielismy hurtem po wszystkim. Licze, ze w ten weekend tez cos porobie.

A to u mnie też takie chwilowe zrywy ciepła były.. ale akurat wtedy nie miałam czasu
Teraz jest znaczne ochłodzenie.
Poczekam
TAR 09:18, 07 lut 2025

Mnie zimno nie przeraza byle slonce swieciło. A jak mam do tego swiergolenie ptaszkow, krzyki żurawi w tle to moge dzialac. Musze wyciac reszte bylin z 3 rabat. W 2 godzinki spokojnie sie uwine. Oczywiscie o ile nie bedzie pluchy i temperatury bardzo na minusie.
Makao 09:32, 07 lut 2025

inka74 napisał(a)
Może uda mi się pojechać na dzień otwarty w ogrodzie u Agnieszki Hrubeny-Żukowskiej. Z przyjemnością bym cię wtedy odwiedziła

O ja też bym z chęcią pojechała na te dni otwarte i do Tarci
Dajcie znać i mi
TAR 09:35, 07 lut 2025

Gosia ja zakupilam nowe derenie, choc mialam juz nic nie kupowac:
Teutonia, White Fountain, Claudia, Copacabana, Schmeterling. Do tego cisy Farmen, hortensja piłkowana Alvaroz, lilak Znamya Lenina, lilak Hortensja, lilak Miss Ellen Willmot. Zamowilam tez kłącza cyklamenów, 3 piwonie i biala i rozową gipsówkę, skimie jap. Rubella, przywarki japonskie.
Czekam na dostawę róz, metasekwoi i cisow Repandens, 10 choin kanadyjskich na żywoplot i kilku bylin żurawek, zawilcow wiosennych, dzwonkow brzoskwiniolistnych, języczników i zamowionych wczesniej brzoz Trost Dwarf, buka RW, clematisow.

Chce jeszcze zamowic lilaki Miss Kim. I to na razie tyle z zakupow wiosennych, w sezonie pewnie jeszcze dokoptuje troche bylin. Na razie robie baze. Byliny bede juz swoje rozdzielac a lubie to co mam i lubie powtorzenia wiec żadnych nowosci raczej nie bedzie. Choc mam za malo orlikow. Podziele tez posiadane rozchodniki i seslerie. Bedzie co robic do czerwca.
annbra 13:24, 07 lut 2025

Ale masz piękny busz, tak jak lubię. Bardzo lubię kolony palmowe, szczególnie te z bordowymi i limonkowymi listkami. Cudnie
Monia81 19:07, 07 lut 2025

Tarcia, ale kusisz zakupami cudne wspominkowe fotki, Ty to masz oko
Miskantowo 19:57, 07 lut 2025

TAR napisał(a)
Gosia ja zakupilam nowe derenie, choc mialam juz nic nie kupowac:
Teutonia, White Fountain, Claudia, Copacabana, Schmeterling. Do tego cisy Farmen, hortensja piłkowana Alvaroz, lilak Znamya Lenina, lilak Hortensja, lilak Miss Ellen Willmot. Zamowilam tez kłącza cyklamenów, 3 piwonie i biala i rozową gipsówkę, skimie jap. Rubella, przywarki japonskie.
Czekam na dostawę róz, metasekwoi i cisow Repandens, 10 choin kanadyjskich na żywoplot i kilku bylin żurawek, zawilcow wiosennych, dzwonkow brzoskwiniolistnych, języczników i zamowionych wczesniej brzoz Trost Dwarf, buka RW, clematisow.

Chce jeszcze zamowic lilaki Miss Kim. I to na razie tyle z zakupow wiosennych, w sezonie pewnie jeszcze dokoptuje troche bylin. Na razie robie baze. Byliny bede juz swoje rozdzielac a lubie to co mam i lubie powtorzenia wiec żadnych nowosci raczej nie bedzie. Choc mam za malo orlikow. Podziele tez posiadane rozchodniki i seslerie. Bedzie co robic do czerwca.

O rany….
W tym roku juz prawie niczego nie zamierzam kupować.
Twoje zakupy robia wraźenie.
TAR 20:24, 07 lut 2025

annbra napisał(a)
Ale masz piękny busz, tak jak lubię. Bardzo lubię kolony palmowe, szczególnie te z bordowymi i limonkowymi listkami. Cudnie

Tez lubie klony i busz. Unikam jedynie klonow Atropurpureum, jakos nie mam do nich szczescia.
TAR 20:25, 07 lut 2025

Monia81 napisał(a)
Tarcia, ale kusisz zakupami cudne wspominkowe fotki, Ty to masz oko

Tia oko, jedne na Krym a drugie na Maroko nie skusisz sie na cos?
TAR 20:25, 07 lut 2025

Miskantowo napisał(a)

O rany….
W tym roku juz prawie niczego nie zamierzam kupować.
Twoje zakupy robia wraźenie.

hmm znam to ale zawsze sie łamie