Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 13:27, 04 lut 2025

Makao napisał(a)
Zdjęcia cudne pokazujesz. Do wiosny tylko 7 piątków
Zleci moment i znowu będziecie narzekać na upały
Ja tam będę się cieszyć bo kocham gorąc. Dopiero wtedy czuję że żyję

Bo Ty jeszcze mloda dziunia a my juz sks-y i upal doskwiera
W moim lesie chlodek i mozna w cieniu posiedziec na szczescie, choc mam tez miejsca z patelnia.
Makao 13:53, 04 lut 2025

Tego siedzenia w upalne dni w lesie to Wam zazdroszczę najbardziej. Klimat wtedy jest u Was obłędny

Nie tak młoda dziunia ze mnie. Zapewne trochę młodsza ale 50 lat zbliża się coraz bardziej . Nawet nie wiem kiedy tak bardzo się przybliżyła
Miskantowo 15:19, 04 lut 2025

Tar…

zamówiłam sobie derenia kousa.
Właśnie dostałam wiadomość, ze jest w drodze (byłam pewna, ze dotrze do mnie w jakimś marcu)
Co z nim zrobić?
Zahartować i do gruntu?
Do garażu?
Do nieogrzewanego foliaka?

Widzę w prognozie, ze w nocy będa u nas przymrozki, takie do -4 stopni ale póki co dam radę wykopać mu dziurę w ziemi i posadzić…

TAR 15:51, 04 lut 2025

Makao napisał(a)
Tego siedzenia w upalne dni w lesie to Wam zazdroszczę najbardziej. Klimat wtedy jest u Was obłędny

Nie tak młoda dziunia ze mnie. Zapewne trochę młodsza ale 50 lat zbliża się coraz bardziej . Nawet nie wiem kiedy tak bardzo się przybliżyła

Ania, 50 to tylko liczba
TAR 15:54, 04 lut 2025

Miskantowo napisał(a)
Tar…

zamówiłam sobie derenia kousa.
Właśnie dostałam wiadomość, ze jest w drodze (byłam pewna, ze dotrze do mnie w jakimś marcu)
Co z nim zrobić?
Zahartować i do gruntu?
Do garażu?
Do nieogrzewanego foliaka?

Widzę w prognozie, ze w nocy będa u nas przymrozki, takie do -4 stopni ale póki co dam radę wykopać mu dziurę w ziemi i posadzić…

Ja bym w mrozne dni przetrzymała w garazu, potem do foliaka. Normalnie wszystko co ukorzenione w donicy to sadze. Ale tu nie wiadomo czy deren u szkolkarza byl na zewnatrz czy w foliaku. Jak w foliaku to bym poczekala z sadzeniem.
Narsilia 16:24, 04 lut 2025

Tar uwielbiam Twoje zdjęcia są jak miód na serce , piękne zbliżenia na kwitnące kwiaty i cudownie wybarwione zielenią liście .

Też bardzo potrzebuje wiosny ,tym bardziej że od końca grudnia cały czas z synkiem 2 lata jesteśmy chorzy nawet wyjść na dwór nie można już mam taką depresję jak nigdy więc bardzo ci dziękuję za tą motywację
Kordina 18:38, 04 lut 2025

TAR napisał(a)
...

O! Wśród tych pięknych zdjęć roślinek znalazłam baranka wielkanocnego, ino mu różki doprawić
sylwia_slomc... 18:44, 04 lut 2025

kasiek napisał(a)

Rany, dzięki za tą listę! Czyli żadnych zimozielonych lub iglakó (cyprysników nie liczę bo zrzucają liści)? I mokre cały sezon? U mnie w lecie ro bardziej skorupa się robi.
A które drzewo najlepiej ciągnie wodę - wierzba? Cypryśnik?

Wierzby i brzozy to pijusy i nawet okresowe zalewanie korzeni znosza bez szkody.
sylwia_slomc... 18:46, 04 lut 2025

Wiosenne wspominki cudne nawet nie mam czasu u siebie podsumowania sezonu zrobić....w tym roku chyba go nie będzie.
TAR 18:46, 04 lut 2025

Bożenko, ten moj kochany baranek za teczowym mostem, jutro minie 3 mce. Ale na zdjeciach i w sercu pozostal ♡

Choc różki mial i to niezle.