Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 11:18, 10 lut 2025

No wez masz troche slonca, wystarczająco by zakwitły. Jak sie idzie od tarasu w prawo w strone ogrodzenia, przy misie i ławeczce gdzie Wam robiłam fotki, no i cala wielka sloneczna rabata przy garazu tam gdzie przecudne Wiethorsty rosna.
Ewa777 11:45, 10 lut 2025

TAR napisał(a)
Ja juz troche podzialalm. Co najmniej polowa suszu wycieta, hortensje przyciete w wiekszosci, trawy tez. Moze w sobote sobie wskocze na te duza lesna i tez powycinam.
A jak cieplej sie zrobi to bede walczyc z czyszczeniem gałazek i lisci.
Wiesz, ze seniorek biały odszedł za TM ? Zostały tylko maluchy.

Tak, przeczytałam u Ciebie na wątku. Bardzo mi przykro. Pewnie liczyłaś się z tym, ale każde odejście boli. Do tego wyczytałam, że maluchy też to bardzo przeżyły.
Jak myślisz, czy mój judaszowiec zakwitnie tej wiosny? Czy one kwitną gdy są małe, czy dopiero po kilku latach?
Zmianę na forum zauważyłam. Trochę mi zajęła znalezienie powiadomień
April 12:25, 10 lut 2025

TAR napisał(a)
No wez masz troche slonca, wystarczająco by zakwitły. Jak sie idzie od tarasu w prawo w strone ogrodzenia, przy misie i ławeczce gdzie Wam robiłam fotki, no i cala wielka sloneczna rabata przy garazu tam gdzie przecudne Wiethorsty rosna.

Wzdłuż podjazdu to i kija od szczotki nie wcisnę, musiałoby być coś za coś.
A pod górką, za ławkami... no nie wiem, nie wiem... One pionowe, może by się zmieściły.
Tarcia, znów "wspomagasz" moje silne postanowienia o ograniczaniu zakupów... Już zaczynam zapominać co gdzie zamówiłam a ty kreujesz kolejne chciejstwa
TAR 12:29, 10 lut 2025

Ewa ciezko powiedziec. U mnie z 10 posiadanych zakwitło 7 po pierwszym sezonie. Nie kwitł Rising Sun, judaszowiec gatunkowy - ten jest jeszcze mlody i jeden, ktory kupilam w sierpniu: Hearts of Gold. Ale to malenstwo, choc moze teraz zakwitnie. Ogolnie nigdy nie mialam problemu z kwitnieciem judaszkow. Najmocniej kwitły Golden Falls, Ruby Falls i Forest Pansy. Slabiej Merlot, Eternal - pewnie z powodu zlej miejscowki kwitl kilkoma kwiatkami. Pink Pompons - rewelacja, kwiaty jak rozyczki. Ale diabel za szybko urosl. Mial byc mały a juz drzewo wielkie. Chyba bede ciąć.
TAR 12:31, 10 lut 2025

April napisał(a)

Wzdłuż podjazdu to i kija od szczotki nie wcisnę, musiałoby być coś za coś.
A pod górką, za ławkami... no nie wiem, nie wiem... One pionowe, może by się zmieściły.
Tarcia, znów "wspomagasz" moje silne postanowienia o ograniczaniu zakupów... Już zaczynam zapominać co gdzie zamówiłam a ty kreujesz kolejne chciejstwa

Zabiore floksy , wywal troche traw i bedzie miejsce
No co ja poradze, lubie ostrozki, u mnie slabo cos rosna, maja za mokro. Ale sprobuje jeszcze raz na suchym. Pożenie jej z lilakami i reszta.

Co ci szkodzi ze 3 szt. sprobowac.
April 12:44, 10 lut 2025

TAR napisał(a)

Co ci szkodzi ze 3 szt. sprobowac.

Wiedziałam że w temacie "namawiania" można na ciebie liczyć
TAR 13:26, 10 lut 2025

Ostróżki nie sa zbyt popularne na O. ja zamowilam sobie pare, plus jeszcze inne malo popularne ale zawsze pancerne byliny. Bedzie kolorowo i miododajnie.

Ciekawe czy wyjda mi sadzonki z ub. roku, mialy mocno pod górke
MartaCho 13:29, 10 lut 2025

TAR napisał(a)
Ostróżki nie sa zbyt popularne na O.

I razem z tym zdaniem może nadejść diametralna zmiana, hahah
Makao 13:31, 10 lut 2025

Ja spróbuję wysiać ostróżki. U mnie ciężko mają bo ślimaki je co roku objadają ale spróbuję wysiać różne kolory
Zobaczymy
TAR 13:38, 10 lut 2025

MartaCho napisał(a)

I razem z tym zdaniem może nadejść diametralna zmiana, hahah

Watpie, choc ja ostrozki uwielbiam. A żeby nie bylo, zamowilam tez nachyłki, złocienie, dzielżany i perovskie. Bedzie troche wiejsko. Ale to mi na pewno przetrwa na suchej. Rosna juz tam czarcikęsy, knautie, budleje i przesadzilam tam pysznogłowki i ożanki. Dojda 3 krzaki róż. Bedzie mocno kwieciscie, motylkowo-pszczółkowo.