Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 08:55, 01 lip 2025

Miskantowo napisał(a)
Jarzmianki to moje tegoroczne odkrycie.
Urocze są.

Piękny jest Twoj ogród.
U mnie wszystko przekwita i zaczyna być szpetnie.
Zanim! Hortensje i jezowki się rozkręcą jest tak sobie.
Moze w przyszlym roku dam radę przerobic ciut nasadzenia skarpiane.
W tym mam juz dość.
Lipiec to czas na odpoczywanie

Kilka lat temu doszlam do podobnych wnioskow i podosadzałam bylin kwitnacych pomiedzy wiosennymi a hortkami. Teraz jest ok. Dołóż sobie ostrogowców, jarzmianek, dzwonkow, lebiodek, ostrózek i juz lepiej bedzie. Fajne sa Rosenkupel. U mnie wlasnie zaczynaja kwitnac. To wszystko nada sie na Twoja skarpe. Moge sie podzielic siewkami calkiem sporymi ostrogowca, bo mi sie wysial w sporych ilosciach. U siebie chce poprzenoscic w kilka miejsc. Teraz kwitna tez gozdziki, rewelacyjne i bezproblemowe. Sporo tego jest. No i bodziszki oczywiscie. A zaczynaja rdesty, kwitna żurawki.
TAR 09:02, 01 lip 2025

Basieksp napisał(a)

Pięknie wśród tych brzóz Naprawdę, fajnie to wszystko wkomponowałaś, taki leśny klimat, lekko podkreślony tymi nasadzeniami Super to wygląda

Basiu wielkie dzieki Niestety w jednej z brzoz wyciagnełam ostatnio trociniarke. Kurcze juz rok temu cos zauwazylam, ze cos sie dzieje, bo mocno szerszenie tam sie krecily. Opryskalam troche pien i podlalam srodkiem systemiczno-ukladowym, moze zadziala. Ale octu nie czuc wiec moze jeszcze drzewo da rade. To drzewo bylo oslabione po budowie mialo dwa pnie i jeden wylamal koparka jak jezdzila. Ten pusty przylegajacy pien zalalam teraz tym chemicznym srodkiem, a dzis zaleje koroderma. Bo nie wiem czym innym bym mogla. Juz jedna koroderma zeszla. Teraz powtorka. Kiedys zalewalo sie betonem ale to chyba nie jest dobry pomysł
TAR 09:08, 01 lip 2025

Dobra pozostałe fotki, bo wczoraj net po prostu tak wolno dziala ze cierpliwosci nie mialam.
Mozliwe,ze cos sie powtórzy

Alden czeka na swoja kolej na podsadzenie towarzystwem, na razie ma goło

Cutie Pie codziennie dostaje nowe kwiatuszki, fajna rozyczka ale rzeczywiscie to mini miniaturka

TAR 09:12, 01 lip 2025

jestem zachwycona tymi białymi chwastami, planuje zebrac nasionka i podsadzic nimi róże i inne z wiekszymi liścmi plus iglaki, sa rewelacyjne. Miniaturki rumianku

zaczynaja lebiodki Gentle Brize i Rosenkupel

Roocika 09:17, 01 lip 2025

TAR napisał(a)

Rozpoczynajace fioletowe floksy i ostróżki z serii Highlander. Ale nie wiem która, bo tę kupowałąm mammie z 10 lat temu i ona mi ja teraz oddala przy likwidacji dzialki. Może to byc Sweet Sensation

O floksy, kupiłam floksy ale jeszcze nie kwitną, a że pierwszy raz to nie wiem jak wyglądają jak zaczynają Dzięki
TAR 09:19, 01 lip 2025

To miały byc wiosenne niskie iryski, te wczesne w kolorze niebieskim a przyszedl mix róznych wysokich poznych ale tez piekne. Na wiosne mam 2 siatki przebisniegów plus doniczke, ktorej nie zabrała Mrokasia mam tez 2 siatki rannikow, wielki wor tulipanow, szafirkow, narcyzów, żonkili i krokusow, moja mama lubi cebulkowe, wszystko wykopala i mi oddala. Bedzie jazda znowu w listopadzie a czekaja jeszcze zimowity, lilie i kamasje. Oszaleje.

TAR 09:22, 01 lip 2025

Derenie kwitna juz ponad 1,5 miesiaca i jeszcze troche beda kwitły

TAR 09:25, 01 lip 2025

Żurawki owłosione, jedna to Chantilly a druga no name, sa obłedne, wielkie jak parasole chociaz tych proporcji na fotkach nie widac.

TAR 09:27, 01 lip 2025

Miskantowo 09:28, 01 lip 2025

Tarciu, ja z innej beczki niż ogrodowa.
Wiesz może gdzie można naprawić obiektyw?

Patrzę na te moje zdjęcia robione w pospiechu telefonem i uznałam, ze pora cos z tym zrobić