Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 22:34, 01 lip 2025

Nie robilabym takiego polaczenia. Krwisciagi bardzo lubia slonce. W cieniu slabo kwitna i zle sie wybarwiaja. Tiarelki wola polcien. Kazda z tych roslin kwitnie w roznym czasie. Krwisciagi mam na slonecznym pomiedzy hortkami, przy kalinach i przy swierkach.

Takie wysokie kwitnace moze wiazowki, rutewki, w cieniu mam tez rdesty te limonkowe i rudbekie. Mozna tez sprobowac pelniki i jarzmianki.
Magara 22:42, 01 lip 2025

O Twoich fotach to już nie piszę, że ładne
Konkurs wygrałaś?
Polon 22:47, 01 lip 2025

Dziękuję, popatrzę na Twoje propozycje
Wiaan 23:03, 01 lip 2025

Fotki obłędne, niesamowity masz ogród

Jakie warunki na Twoja gilenia? Kupiłam sobie, bo mnie urzekła, mam miejsce zacienione latem, a wiosną słoneczne.

TAR 08:56, 02 lip 2025

Magara napisał(a)
Konkurs wygrałaś?

No niestety nie Ciezko rywalizowac z profesjonalistami, ktorzy zapisali sie w grupie amatorów. To bylo nie fair. Chyba wiecej nigdzie nie bede startowac, za duzo oszukiwania. Poza tym bylo troche nieuczciwe kupowac glosy pod płaszczykiem prenumeraty.Za 180 zł. mozna bylo ekstra 100 głosow kupic. I ci co wygrali tak wlasnie zrobili. Nie liczy sie ani talent ani dobre zdjecie.
TAR 08:58, 02 lip 2025

Wiaan napisał(a)
Fotki obłędne, niesamowity masz ogród

Jakie warunki na Twoja gilenia? Kupiłam sobie, bo mnie urzekła, mam miejsce zacienione latem, a wiosną słoneczne.

Polcien i rozswietlony cien, pelnego słonca praktycznie wcale, rosnie pod brzoza. Ziemie ma jak to pod brzoza chyba zbyt jałową.
Polon 09:32, 02 lip 2025

Magara napisał(a)
Konkurs wygrałaś?

Konkurs to na O wygrywasz
Przegapiłam info o startowaniu, czy nie pisałaś?

I jeszcze pytanie o zestaw roślin - a gilenia z tiarellą? Masz takie połączenie? Dogadają się?
TAR 10:08, 02 lip 2025

Małgo, tak gilenia ma "pod sobą" tiarelki. Jedno konczy kwitnienie drugie zaczyna. Te biale kwiatuszki na innej rabacie tez sa fajne to zadarniajace skalnice cieniste.

a tu gilenia troche z dalszego ujęcia

tulucy 10:08, 02 lip 2025

Teraz jak sadziłam gillenie, to sprawdziłam, jakie warunki lubi. Jasno, ale nie w bezpośrednim słońcu. Moje drzewka rachityczne. Słabo jeszcze zacieniają, ale tak ją posadziłam.
TAR 10:22, 02 lip 2025

Lucy, moja tez rachityczna, bo glebe ma chyba zbyt scisła. Dosadzilam dwie inne w bardziej slonecznym miejscu ale bez bezposredniego słonca, zobaczymy jak sie przyjmie. W nozkach ma wilgoc.