Zdjęcia z plaży przepiękne
Z ogrodu również. Zapatrzyłam się na Twoje gąszcze. Czarujesz tymi obrazami tak, ze wszystkie rośliny chiałoby sie mieć u siebie.
Widziałaś moją gipsówkę w jakim jest stanie. Czy mam ją wykopać, czy liczyć, że wiosną odbije?
Gipsowka prawdopodobnie ma za mokro, moze przenies ja do donicy. Wbrew pozorom trudno je utrzymac. Ja mam kilka ale tez nieciekawie wygladaja.
Mialam dobra w poprzednim ogrodzie i nie moge na taka trafic, co sie ulamal patyczek to ukorzenialam, bardzo ladne kepy byly. A to co teraz sprzedaja to badziewne krzaki. Traktuje jako jednoroczne, wiecej nie bede kupowac.
Ja dzis ogrodowo. Dokonczylam rabatke. I w polowie posegregowalam cebulki w koszyku. Posadzilam seslerie i magnolke Lennei ze szpitaliku. Daje jej niewielkie szanse bo korzenie sa jakby podzarte.
Jutro zostalo mi posadzic klonika, judaszka, 2 hortki i 4 duperelki.
Niestety na jednym z modrzewi zauwazylam male zielone gasienice wielkosci igiel. Opedzlowaly pol drzewa. Ciezko je zauwazyc. A na olszy Imperialis chyba gasienice płasty brzozowce, jeden ogolocony calkowicie z lisci. Ile moglam zebralam ale wieczorem bede psikac i jednoczesnie podleje, bo płasty z gleby wychodza.