Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 12:32, 22 wrz 2025

Wczoraj skonczylam kopciuszkowanie 60% moich cebulek. Doskonale rozumiem Judith z jej żołedziami. Cebulki szafirkow i przebisniegow to taka drobica i wybieranie ich z ziemi to mordega.
Z tego wszystkiego zapomnialam posadzic 2 zaległych hortensji. Poza tym mam prawie ogarniete. Tylko musze jeszcze znalezc miejsce dla klona Burgera. Dostał zima w palnik ale szpitalik mu pomogl. Na jego mijscu juz co innego siedzi i teraz znowu szukanie miejscowki. Tak wiec w tym sezonie uporalam sie z posadzeniem wszystkiego. Moze nawet zdaze zrobic porzadki
TAR 12:37, 22 wrz 2025

I na probe zamiast tych nieszczesnych pomidorów posadzilam sobie 6 krzakow malin malych / karlowych
Sweet Sunshine, Groovy i Bon Bon Berry Yummy- kazdego po 2 szt. Oprocz truskawek lubimy tez maliny, moze te uda sie wyhodowac. Bo z pomidorami jedna wielka lipa wyszla
Ewa777 13:51, 22 wrz 2025

Zdjęcia jak zawsze u Ciebie urocze Rośliny wyglądają bajecznie.
Mówisz, że z pracami już się uporałaś. Cebulki miałaś tulipanów, czy jakieś inne?
Mojego Blue Boya nie dorwałam w kolorze niebieskim. O której trzeba go obserwować?
DariaB 14:10, 22 wrz 2025

Ładnie jak zawsze, jeszcze nawet coś kwitnie. Busz się zrobił niesamowity. Zainspirowana Twoimi powojnikami posadziłam Early Snow i nawet mi już kwitnie, ten z niebiesko-fioletowym całuskiem też piękny. A co to za hortensja chyba piłkowana i z różowymi kwiatuszkami?
TAR 14:30, 22 wrz 2025

Ewa777 napisał(a)
Zdjęcia jak zawsze u Ciebie urocze Rośliny wyglądają bajecznie.
Mówisz, że z pracami już się uporałaś. Cebulki miałaś tulipanów, czy jakieś inne?
Mojego Blue Boya nie dorwałam w kolorze niebieskim. O której trzeba go obserwować?

Ewa tylko cebulki mi zostały do posadzenia ale to zrobie w koncowce pazdziernika. Mam jeszcze 4 doniczki do wykopciuszkowania, dwie duze z przebisniegami i dwie z zimowitami.
Blu Boy niebiesciutki jest rano, potem rozowieje. Nie wiem czemu on tak zabawny jest. Swoja droga uroczy. Cebulki mam rozne wykopane od mamy z dzialki, narcyze, tulipany, szafirki, czochy, szachownice, kamasje, krokusy, hiacynty, Na razie mam 5 skrzynek i drugie tyle pewno dojdzie. Juz mnie kolana bola jak pomysle o sadzeniu Mam tez kilka karp piwoniowych i kilka iryskow syberyjskich ale to drobiażdżki w stosunku do tego co bylo.
TAR 14:34, 22 wrz 2025

DariaB napisał(a)
Ładnie jak zawsze, jeszcze nawet coś kwitnie. Busz się zrobił niesamowity. Zainspirowana Twoimi powojnikami posadziłam Early Snow i nawet mi już kwitnie, ten z niebiesko-fioletowym całuskiem też piękny. A co to za hortensja chyba piłkowana i z różowymi kwiatuszkami?

Early Snow sa przepiekne, bardzo je lubie, jak widac na fotkach ładnie zarastaja mi przęsła ogrodzeniowe. Ten z fioletkiem to Praecox, na zywo jest niesamowity.
Horki Involucrata, kosmata Hot Chocolate oraz kosmata Rosemary Foster. Moze jak zacytujesz to dokladnie odpowiem. Pilkowane juz jakies drobiazgi.
April 07:43, 23 wrz 2025

Aniu pozdrawiam.
Masz mega cudnie.
TAR 08:37, 23 wrz 2025

Jolu dzieki. Dokonam wiosna kilku zmian na frontowej i na przytarasowej i bede prawie zadowolona. Dosc szybko uporalam sie z zagospodarowaniem tego miejsca. Poprzedni ogrod mialam 5 lat a kiedy sie wyprowadzalam wciaz byl nieskonczony. Tu mieszkam niecałe 2,5 roku a mozna powiedziec, ze zrobilam to co w planach a nawet ponad. Teraz pozostało mi jedynie dopieszczanie i pielegnacja.
Mozliwe, ze jednak zrobie palenisko i jeszcze w tym roku skrzynie na truskawki i warzywa. Jesli to sie uda to wrecz konieczne bedzie wiosna ogarniecie tamtego kawalka. I juz mi zęby zgrzytaja, bo tam teren "żołedziowy", nie chcialam ruszac. Mozliwe, ze jednak zostawie na dziko. Zobaczymy jakie bede miec "moce przerobowe" wiosna Na razie nie mam pomyslu co i jak tam zrobic. Moze na spontana kiedys
Ewa777 13:27, 23 wrz 2025

TAR napisał(a)

Ewa tylko cebulki mi zostały do posadzenia ale to zrobie w koncowce pazdziernika. Mam jeszcze 4 doniczki do wykopciuszkowania, dwie duze z przebisniegami i dwie z zimowitami.
Blu Boy niebiesciutki jest rano, potem rozowieje. Nie wiem czemu on tak zabawny jest. Swoja droga uroczy. Cebulki mam rozne wykopane od mamy z dzialki, narcyze, tulipany, szafirki, czochy, szachownice, kamasje, krokusy, hiacynty, Na razie mam 5 skrzynek i drugie tyle pewno dojdzie. Juz mnie kolana bola jak pomysle o sadzeniu Mam tez kilka karp piwoniowych i kilka iryskow syberyjskich ale to drobiażdżki w stosunku do tego co bylo.

Dużo roślin posadziłaś w tym roku, dużo włożonej pracy. Też mam tulipany do posadzenia, ale czekam z tym tak samo do połowy października.
Kordina 22:53, 23 wrz 2025

Cudowny ogrodolas