Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 16:25, 29 cze 2023

Madziulka to na przyszlosc nie wyrzucaj, ja mam tylko fioletowe, żółte sa w bajorze i nia mam jak po nie siegnac. Zanim cos wywalisz pisz smsa

To prawda, sama widze, ze ładnie zaczyna sie zageszczac i bede nieskromna mocno ale duzo udalo sie ogarnac w te 2 miesiace. Przeciez ziemie rownalismy po majowym weekendzie a trawnik ma 3 tygodnie. Musialo mnie strasznie cisnac zeby robic i ciska dalej

Tez zaluje, ze Ty tak daleko. Coś czuje ze kawkowanie byloby bardzo czeste
Judith 16:26, 29 cze 2023

A ja, kurde, zapomniałam o hydrożelu sadząc rodki .
UrsaMaior 17:01, 29 cze 2023

One mają korzenie jak naleśnik, możesz spokojnie podważyć widłami i podsypać.
Mary 18:54, 29 cze 2023

April napisał(a)
Ale się teraz fajnie ogląda jak znam topografię
Fajny ten tawulec. Chyba poszukam do siebie.

Za to wracając nabyłam śnieguliczkę Brain de Solei. A dopiero żebrałam o odrosty od Agaty Brzozowej

Tawulca ode mnie możesz 5 sztuk dostać. Jak podzielisz to pewnie możesz z tego dziesiątki sadzonek uzyskać.
Kasya 19:45, 29 cze 2023

TAR napisał(a)
Kasia, kurde to niedobrze u tej Twojej znajomej, zeby ziemia "nie zachorowała", bo potem wszystko bedzie chore, w zyciu przy glinie bym nie kladla szmaty, ostatecznie te cienką o niskiej gramaturze jak moja zielona i potem ściagala

Lidka ta plastikowa to dopiero rzez niewiniatek, ja mam teraz pod truskawkami, sprawdza sie ale raj dla mrowek, jesienia truskawki ida do skrzyn, szmata znika

Mi w skrzyniach truskawki przesychają bardzo
A niektóre kadry to szok normalnie
kiedy ty to nasadzilas….
TAR 20:33, 29 cze 2023

Judith napisał(a)
A ja, kurde, zapomniałam o hydrożelu sadząc rodki .
Tak jak Iza mowi, rodki maja plycizny a nie korzenie podsypac mozna i teraz
TAR 20:34, 29 cze 2023

Mary napisał(a)

Tawulca ode mnie możesz 5 sztuk dostać. Jak podzielisz to pewnie możesz z tego dziesiątki sadzonek uzyskać.
no i po problemie, tawulce sa super, mi one sie spodobaly w arboretum, tylko tam w masie rosna, przy lesie, idealnie sie wpasowuja
TAR 20:38, 29 cze 2023

Kasya napisał(a)

Mi w skrzyniach truskawki przesychają bardzo
A niektóre kadry to szok normalnie
kiedy ty to nasadzilas….

a dalas dolem folie? ale tez mozna wtedy podsypac hudrozelem, swietny wynalazek, moze jutro uda mi sie wyciagnac mojego derenia z "galaretki" jestem ostatnio taka spiaca, ze nie wyrabiam.

sadzilam w weekendy i po pracy, nie mam innych opcji sadzenie to pikuś, najgorsze przenoszenie sryliona doniczek z punktu A do punktu B, ukladanie i przekladanie, kilometry trzaskam potem sadzenie juz leci expresem
Mary 21:05, 29 cze 2023

TAR napisał(a)
no i po problemie, tawulce sa super, mi one sie spodobaly w arboretum, tylko tam w masie rosna, przy lesie, idealnie sie wpasowuja

W masie to fajnie wygląda. Jako pojedyncze roślinki to jakoś nie za bardzo mi się podobają. Zwisające gałązki się ukorzeniają i jakiś taki nieporządek się robi. Jak te gałązki obcinać to tracą swój urok.
Helen 21:44, 29 cze 2023

Tarcia, zaglądam i podziwiam, pięknie się tworzy