Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

MartaCho 06:45, 29 cze 2023

Gdzie nie spojrzeć tam już pięknie się coś zadomowiło. Cudny ogród tworzysz, cudne miejsce na ziemi!
UrsaMaior 07:30, 29 cze 2023

Ta biała choina jest boska! Kupiłam do siebie kilka parę lat temu i rosną bardzo ładnie
TAR 09:03, 29 cze 2023

Iza ona jest po prostu zajefajna, szukam na necie zeby jeszcze kupic.A jak szybko rośnie?

Marta staram sie jak moge, co wyjdzie sie okaze w przyszlosci. Na pewno trzeba bedzie rozsadzac, bo za gesto. No ale cos trzeba robic
April 09:18, 29 cze 2023

Ale się teraz fajnie ogląda jak znam topografię
Fajny ten tawulec. Chyba poszukam do siebie.

Za to wracając nabyłam śnieguliczkę Brain de Solei. A dopiero żebrałam o odrosty od Agaty Brzozowej
April 09:23, 29 cze 2023

Ja też mam tę białą choinę i uwielbiam Nie jest zbyt szybka
mrokasia 09:25, 29 cze 2023

TAR napisał(a)

Marta staram sie jak moge, co wyjdzie sie okaze w przyszlosci. Na pewno trzeba bedzie rozsadzac, bo za gesto. No ale cos trzeba robic

Na stówę czeka Cię rozsadzanie . Ale za to szybko będziesz miała efekt pełnych rabat .
Tych dereni toś nazbierała. Co tam masz?
TAR 09:30, 29 cze 2023

Jola, bo to tak zawsze, wydaje nam sie ze ogrod wielki, hektary nie wiadomo jakie a to malenstwo. Ja jestem wzrokowiec ze zdjec nie umiem sobie wyobrazic calosci tylko na zywo.

Dobrze, ze jestes, zastanawialam sie czy kupic dodatkowe panele tam gdzie siatka na poczatku dzialki i chyba jednak wolalabym tam na zielono. Wiadomo, ze nie tuje ale moze cisy Hicksi tam posadzic. Co myslisz? Mam dostep do takich 50-60 cm za 12 zł.
Lece obejrzec te śnieguliczke. A tawulca polecam, skoro tam w brzozach daje rade to da rade wszedzie, zeby cokolwiek tam posadzic musze kilofem rozkuwac, tak zbita ziemia
TAR 09:45, 29 cze 2023

mrokasia napisał(a)

Na stówę czeka Cię rozsadzanie . Ale za to szybko będziesz miała efekt pełnych rabat .
Tych dereni toś nazbierała. Co tam masz?

chyba byłoby szybciej napisac czego nie mam

Mam takie: Mount i Beni Fuji, Satomi (zle rosnie), Norman Hadden, Dwarf Pink, Radiant Rose, Marginata Nord, Candelight, Yellow Spring, Summer Fun, Venus, Chinensisow kilka, bo je po prostu kocham, zwykłe kousiaki, China Girl, Milky Way, Controversa Variegata, Controwersa czysty i zwyklaczki Ivory Halo. Reanimuje też skrętolistnego Argentea, ktory zdechl po pdlewaniu trawy. Aaa sa jeszcze kwieciste ale kupilam takie pikutki 20 cm wiec nie wiadomo czy dadza rade. Cześć jest z poprzedniego ogrodu a czesc dokupilam w czasie budowy. Nie moglam nic robic to chociaz rosliny kupowalam. Nie wiem co maja takiego w sobie derenie, ze tak je lubie i one sie dobrze czuja w tym ogrodzie.

A jak trzeba bedzie rozsadzac to pojdziemy w las
TAR 09:46, 29 cze 2023

wiekszosc dereni przezyla w przechowalniku 2 zimy chyba dadza rade juz na rabatach?
TAR 09:48, 29 cze 2023

ładna ta śnieguliczka czy ona wpada w żółty odcien? w masie mocno przypomina kolkwicje ale to na fotach, śnieguliczki chyba maja mniejsze liscie