Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 16:17, 05 maj 2026

Hania, dzieki. Poidla uzupelniam codziennie. Ptaki szaleja w misie i teraz wyczaily oczko. Kapiele szczegolnie uskutecznia od soboty pliszka i trznadel. Musze dokupic kilka plaskich kamieni.
Kosy, balaganiarze straszne, cala kora z rabat wywalona na trawnik. Ale wybaczam wszystko za te trele.
Ptactwa wiecej niz w poprzednich latach. Obok wycieto drzewa, calosc towarzystwa zwalila sie do nas. Nie narzekam. Karmniki zawsze pelne. W tym sezonie wiecej podgladalam jak focilam. Nie bylo ochoty.
TAR 18:02, 05 maj 2026

Chyba za wczesnie usmiercilam moje judaszowce, kilka cieplych dni i dzisiejszy deszcz okazaly ze jednak rokuja i mozliwe ze rusza, nawet polamaniec. Bardzo sie z tego ciesze. O ile mniej przerobek i przesadzania. A poza tym bardzo lubie moje judaszowce. Jak przestanie padac polece jeszcze oblukac Eternala i Hearts of gold.

Bo u nas od g.13 pada, fajny deszcz, rowny, wsiakliwy, Taki dobrze nawadniajacy. Nie powiem, cieszy bardzo.
TAR 10:00, 06 maj 2026

Nadal pada, sa nawet kałuże. Zielen wybuchla z moca perszinga. Jest cudownie.
Okazalam sie straszna panikara, sama sie sobie dziwie. Myslalam, ze po judaszowcach a one psikusa mi zrobily i dzis w nocy wiekszosc wypuscila mikre wypustki. Toz to szok. Teraz tylko o 3 szt. sie lekko niepokoje. Ale jestem zadowolona. Nie musze nic kombinowac z przesadzaniem.
tulucy 10:05, 06 maj 2026

Widzisz, jednak grunt to się nie spieszyć.
TAR 11:03, 06 maj 2026

noo, zachowalam sie jak pensjonarka na wydaniu
April 11:04, 06 maj 2026

Cieszę się że cię namawiałam żebyś judaszków nie ruszała A deszczu to zazdroszczę tak mocno, że to aż nieprzyzwoicie
TAR 11:08, 06 maj 2026

Jola, dziekuje. Mozesz byc nieprzyzwoita jak tylko chcesz Życze wam deszczu, bo sama doswiadczylam w tym sezonie zbyt dlugiej przerwy w opadach. I moge jedynie sobie wyobrazic maskare u was. W tym piachu. Ja mam rabaty w wiekszosci, w glebie trzymajacej wilgoc.
Kopalismy pod oczko i ziemia byla wilgotna, tylko gora nieco suchawa. Tragedii jeszcze nie bylo. Ale deszcz sie przydal.
ajka 00:12, 07 maj 2026

TAR napisał(a)
Chyba za wczesnie usmiercilam moje judaszowce, kilka cieplych dni i dzisiejszy deszcz okazaly ze jednak rokuja i mozliwe ze rusza, nawet polamaniec. Bardzo sie z tego ciesze. O ile mniej przerobek i przesadzania. A poza tym bardzo lubie moje judaszowce. Jak przestanie padac polece jeszcze oblukac Eternala i Hearts of gold.

Bo u nas od g.13 pada, fajny deszcz, rowny, wsiakliwy, Taki dobrze nawadniajacy. Nie powiem, cieszy bardzo.

To może i dla moich szansa. U mnie nie odbija Eternal Flame i NN (lubiłam go bo jako jedyny kwitł na biało).
Kordina 00:31, 07 maj 2026

Magnolia Leonardo ciekawa, a czemu że weekendowa? Szybko przekwita?
TAR napisał(a)

A cóż to za białe dzwoneczki? Lubię oglądać Twoje zdjęcia, masz fotograficzne i artystyczne oko
TAR 06:17, 07 maj 2026

ajka napisał(a)

To może i dla moich szansa. U mnie nie odbija Eternal Flame i NN (lubiłam go bo jako jedyny kwitł na biało).

Tego ci zycze. Zawsze to zal jak cos nie przetrwa.