Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

mrokasia 21:09, 07 maj 2026

U mnie tradycyjnie mszyce na kalinach koreańskich. I mam mnóstwo mrówek wszędzie. Czekam na ćmę bukszpanową…
TAR 21:13, 07 maj 2026

tulucy napisał(a)
Ja dziś podeszłam do Molly Schroeder, żeby ją wyciągnąć z ziemi. I co? Dwe gałązki miękkie, z pąkami. Jakby rokowała. To po co zdążyłam kupić sobie drugą????

Moja jest w super stanie. Zielona juz.Troche slabo ma sie po zimie kalina Rotundifolium. Wszystkie malenstwa jak Pinkimono, Shirogami maja sie dobrze.
TAR 21:18, 07 maj 2026

mrokasia napisał(a)
U mnie tradycyjnie mszyce na kalinach koreańskich. I mam mnóstwo mrówek wszędzie. Czekam na ćmę bukszpanową…

Kasiu, do mrowek juz sie przyzwyczailam, w lesie jest ich od wyboru do koloru i do tego roznych wielkosci
Ale po deszczu slimaki w skorupkach sie pokazaly. I tu moje zaskoczenie, nie wszystkie a wrecz wiekszosc nie zżera nam roslin, wrecz to czysciciele gleby, podobnie niektore golasy. Przypadkiem mi to w oko wpadlo przy czytaniu jakiegos artykulu.
mrokasia 21:27, 07 maj 2026

No w nową, pozytywną rolę ślimaków to nie wierzę. U mnie w ciągu kilku godzin potrafią zeżreć sadzonkę do zera.
tulucy 21:43, 07 maj 2026

TAR napisał(a)

Moja jest w super stanie. Zielona juz.Troche slabo ma sie po zimie kalina Rotundifolium. Wszystkie malenstwa jak Pinkimono, Shirogami maja sie dobrze.

Pinkimono i Shirogami dziś byłam zanabyłam. Przez Mrokasię, bo mi powiedziała, że takie spotkała i jeszcze powiedziała, gdzie . A teraz się wypiera.