Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

mrokasia 21:09, 07 maj 2026

U mnie tradycyjnie mszyce na kalinach koreańskich. I mam mnóstwo mrówek wszędzie. Czekam na ćmę bukszpanową…
TAR 21:13, 07 maj 2026

tulucy napisał(a)
Ja dziś podeszłam do Molly Schroeder, żeby ją wyciągnąć z ziemi. I co? Dwe gałązki miękkie, z pąkami. Jakby rokowała. To po co zdążyłam kupić sobie drugą????

Moja jest w super stanie. Zielona juz.Troche slabo ma sie po zimie kalina Rotundifolium. Wszystkie malenstwa jak Pinkimono, Shirogami maja sie dobrze.
TAR 21:18, 07 maj 2026

mrokasia napisał(a)
U mnie tradycyjnie mszyce na kalinach koreańskich. I mam mnóstwo mrówek wszędzie. Czekam na ćmę bukszpanową…

Kasiu, do mrowek juz sie przyzwyczailam, w lesie jest ich od wyboru do koloru i do tego roznych wielkosci
Ale po deszczu slimaki w skorupkach sie pokazaly. I tu moje zaskoczenie, nie wszystkie a wrecz wiekszosc nie zżera nam roslin, wrecz to czysciciele gleby, podobnie niektore golasy. Przypadkiem mi to w oko wpadlo przy czytaniu jakiegos artykulu.
mrokasia 21:27, 07 maj 2026

No w nową, pozytywną rolę ślimaków to nie wierzę. U mnie w ciągu kilku godzin potrafią zeżreć sadzonkę do zera.
tulucy 21:43, 07 maj 2026

TAR napisał(a)

Moja jest w super stanie. Zielona juz.Troche slabo ma sie po zimie kalina Rotundifolium. Wszystkie malenstwa jak Pinkimono, Shirogami maja sie dobrze.

Pinkimono i Shirogami dziś byłam zanabyłam. Przez Mrokasię, bo mi powiedziała, że takie spotkała i jeszcze powiedziała, gdzie . A teraz się wypiera.
Margo2 23:16, 07 maj 2026

tulucy napisał(a)
Ja dziś podeszłam do Molly Schroeder, żeby ją wyciągnąć z ziemi. I co? Dwe gałązki miękkie, z pąkami. Jakby rokowała. To po co zdążyłam kupić sobie drugą????

Oddasz Jpli
Ostatnio płakała, że jej zmarzła. Chyba, że tak samo jak Twoja odżyje.
Moja ma się bardzo dobrze, a nawet bedzie kwitła. Słabo, bo słabo, ale zawsze.
Zresztą rosnie w ekstremalnych warunkach.

Tarciu, nacieszyłam oczy zdjęciami.
Uwielbiam je.
Widzę nowe oczko. Też je uwielbiam. Ciągle mi mało i kombinuję, gdzie by kolejne zrobić
Będę miała ławkę pod czereśnią i już nie mogę się doczekać jak będę tam siedzieć i przyglądac się, moim oczkom.
Twoje tiarelki żyją
Bardzo się z tego cieszę. Muszę pamiętać, żeby je za jakiś czas podzielić, tak jak piszesz
April 08:34, 08 maj 2026

tulucy napisał(a)

Nie pękaj, jak moja nie ruszy to odkupię tą twoją
April 09:12, 08 maj 2026

Margo2 napisał(a)

Oddasz Jpli
Ostatnio płakała, że jej zmarzła. Chyba, że tak samo jak Twoja odżyje.
Moja ma się bardzo dobrze, a nawet bedzie kwitła. Słabo, bo słabo, ale zawsze.
Zresztą rosnie w ekstremalnych warunkach.

O, doczytałam że masz taki sam pomysł
April 09:14, 08 maj 2026

Aniu, a wiesz że jednak na jesieni posadziłam te szachownice, mam zapisane. Ale nie wzeszły. Zero oznak życia. Zresztą żadne cebulki w tym miejscu nie wzeszły, a dodatkowo padł mi tam dereń Coppacabana
Ewa777 11:03, 08 maj 2026

Bardzo fajne oczko wodne. Liczę na więcej zdjęć jak już dokończycie.
Wszystkie te młode listki są cudowne. Ta zieleń majowa jest najpiękniejsza. Cieszę się, że żyją Twoje judaszowce.