Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 22:33, 10 maj 2026

April napisał(a)
Aniu, a wiesz że jednak na jesieni posadziłam te szachownice, mam zapisane. Ale nie wzeszły. Zero oznak życia. Zresztą żadne cebulki w tym miejscu nie wzeszły, a dodatkowo padł mi tam dereń Coppacabana

uuu to słabo z dereniem, ponoc szachownice to ciezka liga. Ja dzis wywalilam tego polamanca derenia przy sypialni, rozlamanie wpol mu nie pomoglo. Ale Osakazuki jakos daje rade.

TAR 22:34, 10 maj 2026

Ewa777 napisał(a)
Bardzo fajne oczko wodne. Liczę na więcej zdjęć jak już dokończycie.
Wszystkie te młode listki są cudowne. Ta zieleń majowa jest najpiękniejsza. Cieszę się, że żyją Twoje judaszowce.

Z judaszowcami chyba skoncze, jednak dwa o ktorych myslalam, ze rusza daly falszywa nadzieje. Wywalam a w ich miejsce przesadze rosliny bardziej wytrzymale, a ktore teraz sie mecza na ugorze. Beda tam mialy jak paczki w masle.
TAR 22:42, 10 maj 2026

Bylam w piatek na zakupach, po drodze jadac z Bydgoszczy natknelam sie na dwie nowe szkolki roslin. Kupilam sobie ladna aronie, wyglada jak kalina szczepiona. Bedzie na froncie zamiast umartego judaszowca nr 1
Do tego skusilam sie na klona Tsuma Gaki, piekny. 3 parzydla blekolistne do posadzenia przy oczku, buka Zlatia, jablon Double Rouge, jablon Lemoinei z pieknie pachnacymi kwiatami. Plus perukowce: Golden Spirit, Golden Lady i 2 szt. Flamissimo. Jest tak ladny, ze z powodzeniem zastapi zdechłego Eternala.
Kupilam tez klona Dragon Master i druga jablonke Double ale te juz nie dla mnie

Posadzilam dzis buka Zlatia wysadzajac dogorywajacego klona jesionolistnego aureavariegate. Posadzilam tez 3 wysadzone tydzien temu derenie kousy.
Poustawialam klony przy oczku. Beda tam jedynie klony, derenie, 2 moze 3 male iglaczki no i podszyt.

niby niewiele a auto pelne
GingerO 23:02, 10 maj 2026

Śliczne!
Magara 23:08, 10 maj 2026

Znaczy trzeba unikać kierunku Bydgoszcz

Tarcia - niech wszystko zdrowo rośnie
tulucy 07:10, 11 maj 2026

Przy okazji zwiodła Ania i mnie na pokuszenie i teraz będzie musiała chuchać na moją jabłonkę.
TAR 07:20, 11 maj 2026

Magara napisał(a)
Znaczy trzeba unikać kierunku Bydgoszcz

Tarcia - niech wszystko zdrowo rośnie

W jednej nie obeszlam nawet polowy. Moze to i lepiej. I tak wzielam klony, buka, aronie i parzydla. W drugiej ceny nie na moja kieszen wiec bylo latwiej wyjsc. A i tak wyszlam stamtad z jablonkami i perukowcami. Rok temu kupilam u nich Royal Beauty. Pieknie kwitnie.
TAR 07:21, 11 maj 2026

tulucy napisał(a)
Przy okazji zwiodła Ania i mnie na pokuszenie i teraz będzie musiała chuchać na moją jabłonkę.

Tfu tfu paskuda ta jablonka.
TAR 07:22, 11 maj 2026

GingerO napisał(a)
Śliczne!

Na zywo o wiele ladniejsze. Jeszcze chce jablon Royalty. Ale to moze za rok. Jak znowu cos wypadnie
GingerO 07:37, 11 maj 2026

TAR napisał(a)

Na zywo o wiele ladniejsze. Jeszcze chce jablon Royalty. Ale to moze za rok. Jak znowu cos wypadnie

Jabłoń Royalty rosła u nas 3 lata, w tym roku się nie obudziła, zezarta przez jakiegoś dziada.