Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz mały raj na ziemi :)

Nasz mały raj na ziemi :)

siaaska 10:13, 22 lis 2011

gardenarium napisał(a)
Zadbaj od wiosny, podlewaj żeby nie miały tylko z deszczu, podlej kilka razy dolistnie i doglebowo Florovitem i puszczą ładnie.

Danusiu powiedz mi podlać dolistnie to znaczy polać je poprostu po igłach roztworem florovitu?
siaaska 10:19, 22 lis 2011

Pszczelarnia napisał(a)
Witaj Asiu, teraz to przywitam się oficjalnie . Mieszkasz na cudownym odludziu i chyba tylko wiatry Ci dokuczają . Rudbekie cudne, widzę je w łanie koło studni.

Witaj Ewo! Przepraszam ale nie zwróciłam uwagi że jesteś u mnie po raz pierwszy... Zaglądam do Ciebie i miałam wrażenie że już się znamy Takie całkowite odludzie to nie jest.... i w zastraszającym tempie przybywa domków... Jeśli chodzi o rudbekie to dziękuję bardzo za radę ale nie chciałabym zasłaniać studni a one rosną dość wysokie...
Sebek 22:55, 22 lis 2011

siaaska napisał(a)

Zadbaj od wiosny, podlewaj żeby nie miały tylko z deszczu, podlej kilka razy dolistnie i doglebowo Florovitem i puszczą ładnie.

Danusiu powiedz mi podlać dolistnie to znaczy polać je poprostu po igłach roztworem florovitu?

Tak

Może nie polać tylko spryskać
siaaska 10:05, 23 lis 2011

Dzięki Sebek Pojawiasz się w odpowiednim momencie
siaaska 10:52, 23 lis 2011

Z naszym ogrodem rosną nasze dzieci Kubuś (3 latka) i Natalka (roczek) oraz nasza suczka Sonia (2,5 roku).
Tutaj zdjęcie Kubusia z Sonią z 2009roku

i Natusi z Sonia z tego roku

Uwielbiają przesiadywać w jej koszu.... Zdarza się że są tam we trójkę
Więcej zdjęć zamieszczę w odpowiednim wątku o naszych czworonożnych przyjaciołach
https://www.ogrodowisko.pl/watek/281-cztery-lapki?page=24" target="_blank" rel="nofollow"> https://www.ogrodowisko.pl/watek/281-cztery-lapki?page=24
Pszczelarnia 10:57, 23 lis 2011

ell 11:03, 23 lis 2011

U mnie było tak samo jak miałam psa. Pewnego dnia w koszyku zamiast Naki zasnął Sławek.
boguslaw_r_ 11:11, 23 lis 2011

a ja mam inną sugestię a mianowicie czy nie są one posadzone zbyt blisko siebie, świerk rośnie powoli ale za 10 lat zrosną się i będą żółknąć, można sprawdzić mierząc długość przyrostu x 10 lat plus jeszcze ok 20% i masz szerokość drzewa od środka może się okazać że środkowe zniknie całkowicie. jest jeszcze jeden sposób czekać do wymaganej wysokości i szerokości i rozpocząć żmudne przycinanie zawsze wiosną aż skarłowacieją pozdrawki
anula_wn 13:43, 23 lis 2011

hej Asiu, dawno nie byłam u Ciebie , a tu takie fajne fotki
super masz dzieciaczki !
siaaska 15:16, 23 lis 2011

boguslaw_r_kucharski napisał(a)
a ja mam inną sugestię a mianowicie czy nie są one posadzone zbyt blisko siebie, świerk rośnie powoli ale za 10 lat zrosną się i będą żółknąć, można sprawdzić mierząc długość przyrostu x 10 lat plus jeszcze ok 20% i masz szerokość drzewa od środka może się okazać że środkowe zniknie całkowicie. jest jeszcze jeden sposób czekać do wymaganej wysokości i szerokości i rozpocząć żmudne przycinanie zawsze wiosną aż skarłowacieją pozdrawki

Bogusławie dziękuję za rady Świerki są posadzone w odległości ok 1m.Mają nas osłonić. Nie chcemy żeby były wielkimi drzewami. Urosną do góra 3 - 3,5 metra i później będziemy je przycinać tak jak radzisz.