Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;)

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;)

Kontonaogrod 06:05, 29 wrz 2023

Magda dzięki
Z działkami było lekkie zamieszanie ale sprzedałam te w górach a kupuje hektar tu lokalnie. Nadal mam ochotę na te nad jeziorem ale kasa nie z gumy...

Marysia ja tego projektu nie wybrałam I w życiu bym nie wybrała. Kupuje działkę z pozwoleniem na budowę gotowym już I albo buduje to albo wcale, a działka jest zbyt droga żeby przeznaczyć ja tylko na pole kukurydzy Nawet projektu zamiennego złożyć nie mogę.
W tej chwili obowiązuje w okolicy ścisły zakaz zabudowy na terenach rolniczych. To pozwolenie było procedowane na podstawie wzki, przed wejściem w życie planu MPZP, i niczego nie można w nim zmienić. Brak sąsiadów I większa działka sa dla mnie ważniejsze niż bryła budynku...

I zdaje sobie sprawę z wszystkich tych rzeczy o których piszesz, ostatni dom zbudowałam wg projektu Dom w Everniach z pełnym piętrem właśnie. Mieszkam w parterowce. Nigdy nie mieszkałam w domu z użytkowym poddaszem i skosami i nie kupiłabym takiego domu. To nie jest mój wybór. Natomiast jak będzie do bani to się go sprzeda I nie straci na tym
Kontonaogrod 07:25, 29 wrz 2023

Soja mi urosła edamame

W przyszłym sezonie cos moze zjemym bo w tym wszystko zostawilam na nasiona

Muszelka 08:31, 29 wrz 2023

Kontonaogrod napisał(a)
Soja mi urosła edamame

W przyszłym sezonie cos moze zjemym bo w tym wszystko zostawilam na nasiona

Jesteś niesamowita!
veva 10:44, 29 wrz 2023

Kontonaogrod napisał(a)
Soja mi urosła edamame

Ładna ta soja, taki miły żółciutki kolor
Kontonaogrod 12:09, 29 wrz 2023

W wersji świeżej jest zielona i bardzo smaczna (i zdrowa) - w sałatce we Francji ją jadłam pierwszy raz w ubiegłym roku.
Mam nadzieję ze z tych nasion mi skiełkuje na wiosnę - tym razem w paletkach rozsadowych ją wystartuję bo siana do gruntu średnio kiełkowała a atakujące nocą ślimory nie pomagały...
Kontonaogrod 12:17, 29 wrz 2023

Clematisy.pl dostawa

Agrest

Czerwona porzeczka

Czarna porzeczka

Swidosliwa

Aronia

Angelika95 13:25, 29 wrz 2023

Wow, za tą cenę wydaje mi się super! Jaka wysokość świdośliwy? Na stronie doczytałam, że 10-20cm, a wydaje mi się, że Twoja znacznie większa. Dzięki za zdjęcia
Kontonaogrod 13:46, 29 wrz 2023

Oni są porządną firmą, rośliny dobrze ukorzenione i zadbane rosną jak oszalałe ledwo je przesadzić do gruntu z doniczek

Świdośliwy sa 35-40cm myślę że za tę cenę bardzo warto, plus ona szybko rośnie. Posadzę po 2 do jednego dołka i będą wielopienne za 3 lata
ElzbietaFranka 16:45, 29 wrz 2023

Aniu dawno nie byłam że wpisem, ale zaglądam. Chałupy się u ciebie mnożą.
Mam dachówkę antracytowa i nie narzekam. Pokrycie jakie by nie było przy takich temperaturach jak obecnie to się nagrzewają. Takie mamy czasy.
Jestem nad morzem, dzisiaj się kąpałam. Jak żyje 29 listopad Bałtyk ciepły, opalanie odchodzi. Przysnełam i plecy czerwone.
Podobno ostatni dzien pięknej pogody.
Kontonaogrod 17:32, 29 wrz 2023

Mam nadzieje ze skorzystasz z pogody jutro ma padac ale jeszcze 2 tygodnie ma byc fajnie I cieplo. Trzymam ich za slowo

Sprzedalam dzialki po rozwodzie, zbudowalam chalupke w której chciałam zeby moi Rodzice zamieszkali ale nic z tego. Sprzedaje ja I za wiekszosc tych pieniedzy kupuje hektar. I potem zaczne budowe ale nie wykoncze nowego domu bo mi na ssz skonczy sie kasa. Niemniej nie spieszy sie nam, ogród bedzie szybciej zrobiony niz dom, a jak bedzie ogrodzenie I fundamenty I ziemia rozplantowana bede mogla zaczac myslec o sadzeniu

Dostalam dzis transport 30 doniczek z doorenbosami, ok 170cm mają, na wiosne je posadze