Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;)

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;)

Kontonaogrod 18:41, 27 wrz 2023

Prawdopodobnie pompa ciepla plus panele... jak wygram w totka lub za pare lat
Sonka 19:48, 27 wrz 2023

Kiedy my zmienialiśmy pokrycie dachowe, dachówkę córka chciała żeby wybrać kolor antracyt, matową, przyjechał dekarz i mówi, Naokoło drzewa różnej maści i lasy, będzie mech na dachu, lepiej angobę kolor '' dachówkowy'' a będzie spokój na lata, posłuchaliśmy i nie żałujemy, inni już czyścili swoje dachy, albo mają w szczelinach pyły, nasiona drzew, drobne igły,mech. My mamy spokój. Tak pod rozwagę podaję.
Sonka 19:50, 27 wrz 2023

Kontonaogrod napisał(a)
Jsk blacha to na szaro, jak dachowka to antracyt?

[/quote

Sliczny projekt.
Kontonaogrod 20:28, 27 wrz 2023

Wcale mi sie nie podoba haha bo lubie nowoczesne no ale brak sasiadów i wirlkosc dzialki przeważył w środku uklad funkcjonalny jest ok I urządzę tak jak chcę...

Mamy dachowke antracyt tutaj 5ty rok I nic sie nie dzieje. No ale duzych drzew czy lasu ani tu ani tam nie ma.

Czerwona jakos nie bardzo mi sie widzi? Choc pewnie by pasowala. Zobaczymy.

Pozdrawiam
Patrycja_KG_Lu 23:04, 27 wrz 2023

Ja lubię to co mniej popularne i jako posiadaczka jasnoszarych okien oraz obróbki blacharskiej na dachu wybrałabym właśnie ten kolor. Z drugiej strony fajnie komponują się wewnątrz okna i parapety wewnętrzne w kolorze dębu z podłogą w tym odcieniu, tylko jak wtedy kolor dachu do takich okien?
Kordina 23:07, 27 wrz 2023

Kontonaogrod napisał(a)

O! Ja tu widzę miodek i miodarkę
Anda 06:07, 28 wrz 2023

Kontonaogrod napisał(a)
Wcale mi sie nie podoba haha bo lubie nowoczesne no ale brak sasiadów i wirlkosc dzialki przeważył w środku uklad funkcjonalny jest ok I urządzę tak jak chcę...

Mamy dachowke antracyt tutaj 5ty rok I nic sie nie dzieje. No ale duzych drzew czy lasu ani tu ani tam nie ma.

Czerwona jakos nie bardzo mi sie widzi? Choc pewnie by pasowala. Zobaczymy.

Pozdrawiam

A nie można tej bryły unowocześnić choć trochę? Nie znam Cię ale jakoś do Ciebie nie pasuje
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kontonaogrod 07:06, 28 wrz 2023

To tylko ksztalt budynku, mieszkać będziemy w środku Zęby nie beda mnie bolec az tak mysle, na kształt domu nie zwracam uwagi specjalnie, do wszystkiego sie mozna przyzwyczaic

W srodku sobie zrobimy po swojemu. A bryła bardziej pasuje do otoczenia I istniejacych starych siedlisk w okolicy niz cokolwiek co ja bym wybrala (a'la nowoczesna stodola z dachem bezokapowym).

Okna bez szprosów, kolor ciepły dąb lub też szare, plus szara blacha na dachu - musi wystarczyć w ramach unowocześnienia? Taki jest wybór póki co... Bo obrysu bryły ani jej posadowienia na działce zmienić nie mogę...

Tu mamy antracytowa dachówkę I okna w tym samym kolorze. Domek który sprzedaję - szara blacha na dachu (bardzo ładnie wygląda z białym tynkiem), okna antracyt, teraz mam ochotę odejść od antracytu bo mam wrażenie ze wszystkie nowe domy maja czarne dachy Niemniej jeżdżąc na drugą stronę miasta po szare wkręty do blachy, czy czekając tydzień na arkusz szarej blachy do obróbek bo zabrakło... bo wszędzie od ręki dostępne ale tylko w kolorze antracyt... popularne rozwiązania oznaczają że są dostępne...

Czerwone dachówki były modne 10-15 lat temu. Okres teraz plus parę lat będzie antracytowy. Nie chciałabym budować czegoś co będzie jednoznacznie wskazywać na okres powstania domu. Z drugiej strony nie upieram się bo mi lekko wszystko jedno w sensie są ważniejsze zmartwienia czy wybory
No I najdłużej mieszkałam w 1 miejscu 7 lat, jakoś się nie spodziewam mieszkać tam na zawsze choć pewnie ten domek tutaj sprzedamy, a tamten zostawimy (bo coś trzeba mieć no i gdzieś trzeba mieszkać) - nawet jeśli wylądujemy gdzieś indziej...

Młoda chce iść na studia do Edynburga, M się oświadcza, ja nie planuje wychodzić za maż (już to raz zrobiłam I nigdy więcej) ale kto wie, może ślub buahahaha i wylądujemy na wyspach (i wtedy mogłabym legalnie pracować)... wiec wybór koloru dachu to nie jest powód do bezsennych nocy wystąpię o wycenę I zobaczymy.
Kontonaogrod 07:08, 28 wrz 2023

Kordina napisał(a)

O! Ja tu widzę miodek i miodarkę

Kiepski sezon, na wiosne stracilismy kilka rojów, w lipcu wymarl 1 z uli... odwirowalismy 9 ramek tylko I sa jskies 2 litry miodu, a powinno byc z 15... moze przyszly sezon bedzie lepszy
Muszelka 09:42, 28 wrz 2023

Mnie akurat taka bryła domu bardzo się podoba. Jest ponadczasowa

Wszystkie nowe osiedla i domy, które w ostatnich latach są budowane w moich okolicach to stodoły lub pudełka. Baaaaardzo do siebie podobne (tak, jak w czasach PRL-u stawiano przez 20, 30 lat bardzo podobne sześcienne klocki).

Tak że ten tego...

Z antracytowym dachem ładniejszy