Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;)

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;)

Mary 20:03, 29 wrz 2023

Kontonaogrod napisał(a)
Magda dzięki
Z działkami było lekkie zamieszanie ale sprzedałam te w górach a kupuje hektar tu lokalnie. Nadal mam ochotę na te nad jeziorem ale kasa nie z gumy...

Marysia ja tego projektu nie wybrałam I w życiu bym nie wybrała. Kupuje działkę z pozwoleniem na budowę gotowym już I albo buduje to albo wcale, a działka jest zbyt droga żeby przeznaczyć ja tylko na pole kukurydzy Nawet projektu zamiennego złożyć nie mogę.
W tej chwili obowiązuje w okolicy ścisły zakaz zabudowy na terenach rolniczych. To pozwolenie było procedowane na podstawie wzki, przed wejściem w życie planu MPZP, i niczego nie można w nim zmienić. Brak sąsiadów I większa działka sa dla mnie ważniejsze niż bryła budynku...

I zdaje sobie sprawę z wszystkich tych rzeczy o których piszesz, ostatni dom zbudowałam wg projektu Dom w Everniach z pełnym piętrem właśnie. Mieszkam w parterowce. Nigdy nie mieszkałam w domu z użytkowym poddaszem i skosami i nie kupiłabym takiego domu. To nie jest mój wybór. Natomiast jak będzie do bani to się go sprzeda I nie straci na tym

Ups. Sorry. To ja nie doczytałam.
Kontonaogrod 20:06, 29 wrz 2023

Spoko. Nie oczekuje tego Plus pewnie trudno ogarnac calosc sytuacji nawet czytajac

Czekamy poki co az sie sytuacja wyklaruje
Mary 20:09, 29 wrz 2023

Kontonaogrod napisał(a)
Lepszy rydz niż nic Zamówiłam po 5 szt. Tak wiem titania to dobra odmiana, miałam w poprzednim ogrodzie. Świdośliwy pewnie małe za tę cenę, ale urosną

maliny zamówiłam na olx, odmiany Polka i Polesie - po 10 szt. Po 3zł/sztukę czyli 60 zł
a tych odmian jeszcze nie mam. Mam Polanę i jest do bani w sensie są inne jesienne, lepsze niż Polana

Która jesienna odmiana jest Twoim zdaniem najlepsza do podjadania.
Kontonaogrod 20:26, 29 wrz 2023

Nie wiem jeszcze. Od zawsze mialam Polane. Ale sa lepsze odmiany. Dluzej sie przechowuja, owoce sa slodsze I wieksze. Bede testowac te 2 nowe dla mnie, zobaczymy w przyszłym roku
LIDKA 21:07, 29 wrz 2023

Podziwiam za te budowy, działki,przeprowadzki nowe domy i ogrody.

Ja to jednak lubie stabilizacje.
Mialam 5 przeprowadzek w życiu i mi starczy już. Dom mam pierwszy i ostatni.
Kontonaogrod 06:16, 30 wrz 2023

Lidka I tak sie przeprowadzalas wiecej niz ja

Nie bede plakac czy zalowac, nowa dzialke praktycznie widze z tej a motorem zmian jest wrazenie ze tym razem zrobie ten nowy dom I ogrod LEPIEJ

Jak sie wyprowadzalam z Warszawy byl to 'powrot na wies'. Po rozwodzie wyladowalam u Rodziców na 4 lata bo dom trzeba bylo sprzedac I kredyt we frankach splacic.. to byl moj 1wszy ogrod I jego mi bylo szkoda. Potem sie musialam ogarnac finansowo, ex nie byl zainteresowany podzialem majatku. 5 lat ni zajelo zeby go pozwac w koncu I zalatwic sprawe sadowo. I teraz walcze.

To bedzie ostatni dom, bo budowa I uzeranie sie z ludzmi skracaja zycie cos jak papierosy

Pozdrawiam!
Kontonaogrod 06:43, 30 wrz 2023

Wafel 09:26, 30 wrz 2023

Zachód jak w tropikach. Piękne ujęcie!
Kontonaogrod 11:30, 30 wrz 2023

Wschód, z łóżka
Mary 12:18, 30 wrz 2023

Wafel napisał(a)
Zachód jak w tropikach. Piękne ujęcie!

Wydaje mi się, że te piękne, długie wschody i zachody to są cechą naszych szerokości geograficznych. U nas słońce wchodzi i zachodzi dłuuuuuuuugo.
Bliżej równika słońce zachodzi pod innym kątem i trwa to chwilkę.