Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;)

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;)

DariaB 15:30, 13 paź 2023

Aniu ależ się u Ciebie dzieje! Trzymam kciuki aby wszystko się udało dopiąć. Mi by było szkoda fig na dżem, tak bardzo lubię, że zjadłabym wszystkie hehe. Fajnie, że Ci owocują.
Kontonaogrod 15:48, 13 paź 2023

Tez sie ciesze I tez lubie

Zrywalam je pare dni temu gdy w nocy bylo cale dwa stopnie... I nie wydawaly mi sie specjalnie dojrzale czy zdatne do jedzenia ba surowo. Z miejsca styku z galezia wyplywalo biale mleczko. Stwierdziłam ze dżem

A dzis robiac je zjadlam kilka I byly pyyyycha I prawie zalowalam ze rwszta zmiksowana bo ale moze jeszcze kilka dojrzeje. Na drzewie mnostwo, gdyby jeszcze ze 2 tygodnie bylo cieplo to pare kilo moznaby zebrac.

Tauron przyslal karte danych technicznych przylacza brakuje jeszcze protokolu odbioru.
Do kowru wniosek zlozylam ale brakuje mi jeszcze jednego dokumentu z gminy. W poniedzialek zadzwonię moze uda mi sie porozmawiać z kims do kogo moj wniosek wplynal I powiedziec ze przedmiotowy papier dosle.
Za 2 tygodnie sprzedaje ostatnia dzislke w Zduńskiej woli, łamalam sie czy sprzedawac ale przy budowie kazda kasa sie przyda. A jak mi kupujacy domek zrezygnowal to tym bardziej stwierdziłam ze nie ma co czekac I sie zastanawiac. Rynek goracy, wszystkim sie wydaje ze bedzie tylko drozej. Cholera wie ale to dobry czas na sprzedawanie. Na kupowanie raczej sredni.

Niemniej wszystko się toczy. Czekamy. A poki co dzis fajna pogoda I jutro, ogródek do ogarnięcia przed zimą. Góra zrębków czeka. Trawy powiazane, chociaz tyle. Chwasty moze troche ogarne I czosnku wiecej chce posadzic. Najwyzszy czas.

Milego weekendu!
Kontonaogrod 18:44, 13 paź 2023

Kontonaogrod 11:44, 14 paź 2023

Cebula siedmiolatka i pory - cudne z dzialki na sprzedaz szkoda ze ziemi sie nie da przeniesc moje na miejscu połowa tej wielkości, glina zamiast czarnoziemu...

LIDKA 12:07, 14 paź 2023

Potrzebowałam 66 stron Twojego wątku żeby zrozumiec dlaczego po wizycie na nim stale jestem głodna Warzywna Królowo.

Fajnie że z nami jesteś.
Kontonaogrod 12:38, 14 paź 2023

Hahaha

Czesc Lidka

Laka kwietna skiszona drugi raz, porzadniej, wygrabiona.

Inspekcja uli zrobiona. Ten na wymarciu wyhodowal sobie nowa krolowa za to ten z dzika królową uciekl... I bedziemy laczyc przed zima 2 slabe ule zeby mialy wieksze szanse przetrwania zimy...

Pies juz lepiej dochodzi do siebie

Posadziłam wiecej czosnku, jeszcze kawalek warzywnika musze oczyscic zeby posadzic reszte.

Odchwaszczania nawet nie tknelam jesli nie liczyc warzywnika
Kontonaogrod 12:38, 14 paź 2023

Resztki malin, moze 1kg sie uzbiera, ostatnia partia dzemu

Kontonaogrod 13:30, 14 paź 2023

Kontonaogrod 15:37, 14 paź 2023

Góra zrębków troche zmalała

Wypieliłam między grackami, I pare taczek pożarła granica:

Kontonaogrod 15:39, 14 paź 2023

Limki