Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;)

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;)

Kontonaogrod 13:00, 24 lis 2023

To prawda Cebula ze sprzedawanej działki, nowy właściciel nie chciał (dzieciaki z bloków) - jak się przyjmie to super, jak nie to trudno

Kontonaogrod 13:32, 24 lis 2023

Kury zadowolone, w igloo 20 stopni bo dziś słonecznie
.

mirkaka 11:00, 25 lis 2023

Witaj Aniu, lubię Cię czytać
Kontonaogrod 11:30, 25 lis 2023

Mireczko, zapraszam

Mam do posadzenia 3 nieszpulki I to chyba tyle. Byle do wiosny...

Kontonaogrod 14:18, 25 lis 2023

Kurnik wyczyszczony na zimę. Słoma w warzywniku, przez zimę zmięknie a kurze bobki zostaną wymyte.

Uzupelnilismy trutkę na szczury I myszy, szalenstwo jak szybko znika. Musze zamowic kolejne 5kg...

Odnośnie tego bedziemy chcieli drewniana elewacje w nowym domu (palony świerk???) I ocieplenie z wełny skalnej/mineralnej zamiast styropianu. 4ty rok I biały tynk jest zielony na południowej ścianie (umyjemy karcherem na wiosnę) a kulki styropianu fruwają wszędzie...

Nieszpulki zadołowałam przy żywopłocie. Byle do wiosny
Kontonaogrod 14:19, 25 lis 2023

Powiązaliśmy miskanty porządniej, bo się przewracały pod śniegiem...

Kontonaogrod 14:20, 25 lis 2023

Rozplenice

mirkaka 18:26, 25 lis 2023

Kontonaogrod napisał(a)
Kurnik wyczyszczony na zimę. Słoma w warzywniku, przez zimę zmięknie a kurze bobki zostaną wymyte.

Uzupelnilismy trutkę na szczury I myszy, szalenstwo jak szybko znika. Musze zamowic kolejne 5kg...

Odnośnie tego bedziemy chcieli drewniana elewacje w nowym domu (palony świerk???) I ocieplenie z wełny skalnej/mineralnej zamiast styropianu. 4ty rok I biały tynk jest zielony na południowej ścianie (umyjemy karcherem na wiosnę) a kulki styropianu fruwają wszędzie...

Nieszpulki zadołowałam przy żywopłocie. Byle do wiosny

Ja mam izolację z wełny, jak dostanie się tam kuna to masz po izolacji, ona uwielbia się w niej tarzać
Ja z kuną walczę tyle lat, miałam remont dwa lata temu, zrywałam kgipsy, miałam gniazda, stosy odchodów, a wełna udeptana była jak na autostradzie.
Niestety mogłam wymienić tylko na dachu bo mam mur 3 warstwowy i zewnętrzna warstwa z cegły, więc jej nie mogłam usunąć.
Pilnuj przede wszystkim szczelności na połączeniu ściany z dachem, u mnie tamtędy wchodziła..
mirkaka 18:29, 25 lis 2023

Styropian wydziobują z kolei ptaki, pod podbitką, najważniejsze żeby tam zrobić dokładnie, żeby ani ptaki ani kuna się nie dostały pod podbitkę.
Ogromną masę miskantów masz, będzie na wiosnę sporo słomy, pewnie wszystko zużywasz dla kur
ElzbietaFranka 18:33, 25 lis 2023

Wiążesz sznurkiem to ciężkie wiązanie. Zaoparz się w przyszłym roku w tetetki są na dziale elektrycznym w marketach. To są wąskie paski. Elektrycy kable tym wiążą.
Raz dwa powiazesz możesz paski łączyć.

Też wiąże,bo się kładą i wiatr je rozwiewa po działce.