Kurnik wyczyszczony na zimę. Słoma w warzywniku, przez zimę zmięknie a kurze bobki zostaną wymyte.
Uzupelnilismy trutkę na szczury I myszy, szalenstwo jak szybko znika. Musze zamowic kolejne 5kg...
Odnośnie tego bedziemy chcieli drewniana elewacje w nowym domu (palony świerk???) I ocieplenie z wełny skalnej/mineralnej zamiast styropianu. 4ty rok I biały tynk jest zielony na południowej ścianie (umyjemy karcherem na wiosnę) a kulki styropianu fruwają wszędzie...
Nieszpulki zadołowałam przy żywopłocie. Byle do wiosny
Ja mam izolację z wełny, jak dostanie się tam kuna to masz po izolacji, ona uwielbia się w niej tarzać
Ja z kuną walczę tyle lat, miałam remont dwa lata temu, zrywałam kgipsy, miałam gniazda, stosy odchodów, a wełna udeptana była jak na autostradzie.
Niestety mogłam wymienić tylko na dachu bo mam mur 3 warstwowy i zewnętrzna warstwa z cegły, więc jej nie mogłam usunąć.
Pilnuj przede wszystkim szczelności na połączeniu ściany z dachem, u mnie tamtędy wchodziła..
Styropian wydziobują z kolei ptaki, pod podbitką, najważniejsze żeby tam zrobić dokładnie, żeby ani ptaki ani kuna się nie dostały pod podbitkę.
Ogromną masę miskantów masz, będzie na wiosnę sporo słomy, pewnie wszystko zużywasz dla kur
Wiążesz sznurkiem to ciężkie wiązanie. Zaoparz się w przyszłym roku w tetetki są na dziale elektrycznym w marketach. To są wąskie paski. Elektrycy kable tym wiążą.
Raz dwa powiazesz możesz paski łączyć.
Też wiąże,bo się kładą i wiatr je rozwiewa po działce.