Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Wafel 17:02, 08 sie 2024

Ewa ja też, ale zdecydowanie za daleko mamy do nich. Przez tą odległość raz do roku taka wyprawa, bynajmniej u mnie i nie latam po górach jak kozica niestety...
Gruszka_na_w... 20:11, 08 sie 2024

Ależ piękne zdjęcia wstawiłaś. Obejrzałam z wielką przyjemnością. W necie oglądałam zdjęcia z tarzańskich szlaków po polskiej stronie. Jakieś dzikie tłumy tam były. Po słowackiej stronie faktycznie cisza i spokój.
Zachwycił mnie ten niebieski kubek z sikorką, te inne też urokliwe.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wafel 21:54, 08 sie 2024

Haniu to przykre, ale ze względu właśnie na tłumy w polskich górach, więcej razy chodziłam po górach w Słowacji, niestety nie mam możliwości brania urlopu poza sezonem letnim, także na Giewont to już chyba nigdy nie wejdę
W górach lubię być "prawie" sama, unikam popularnych szlaków. Nie mam też potrzeby zaliczania kolejnych szczytów w danym miejscu. A zimą lubię tylko góry na zdjęciach w kalendarzu, do nart i zimowych spacerów bardzo mi daleko
Miałam śladami forumowej Muszelki wybrać się w Alpy, ale nie wyszło w tym roku, jest to marzenie na przyszły rok. Żałuję, że w młodości tak mało chodziłam po górach, teraz to kondycja i stawy kolanowe trochę w gorszym stanie...
Wafel 21:56, 08 sie 2024

Pani u której mieszkam ma takie fajne dwukolorowe pelargonie, patrząc z daleka myślałam, że to bratki

Wafel 22:01, 08 sie 2024

Kwitną wrzosy i inne piękne byliny

Makao 22:10, 08 sie 2024

Zajefajne te dwukolorowe pelargonie
Czaaad
Wafel 22:15, 08 sie 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ależ piękne zdjęcia wstawiłaś. Obejrzałam z wielką przyjemnością. W necie oglądałam zdjęcia z tarzańskich szlaków po polskiej stronie. Jakieś dzikie tłumy tam były. Po słowackiej stronie faktycznie cisza i spokój.
Zachwycił mnie ten niebieski kubek z sikorką, te inne też urokliwe.

Na niebieskim kubku jest chwostka, nie sikorka to kolekcja porcelany Maxwell & Williams Bird of The World zainspirowanych pracami Katherine Castle - polecam dla miłośników ptaków. Porcelanę M&W też polecam jeśli ktoś lubi kubki tak jak ja
Wafel 22:16, 08 sie 2024

Makao napisał(a)
Zajefajne te dwukolorowe pelargonie
Czaaad

Takie kolorowe wiatraczki
Wafel 22:24, 08 sie 2024

Górskie łąki pachną ziołami, zwłaszcza wczesnym rankiem, kiedy paruje cała wilgoć w promieniach słońca, właścicielka kwatery robi pyszną ziołową herbatę, którą się delektuję każdego dnia a dziś otrzymałam woreczek suszu w prezencie, co za miły gest
Kordina 23:08, 08 sie 2024

O takie kolorowe suszone herbatki to ja też tworzę i obdarowuję
Może doczekasz nasionek z tych dwukolorowych kwiatków?