Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Anda 16:13, 10 lis 2024

Teraz właśnie rabaty bez nawodnienia są na topie, więc jesteś w czołówce rozwoju ogrodnictwa
Crambe rzeczywiście ma niebieskawe liście, ale Goniolimon ma liście zielone.
Skoro ten niebieski jałowiec drażni, bo nie pasuje do pozostałych kolorów, to znajdź dla niego najlepiej jakiś nowy dom
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wafel 16:31, 10 lis 2024

Chyba tak zrobię z tym jałowcem Bycie w czołówce jest fajne Goniolimon też mi się wydawał niebieskawy, jakieś przekłamane kolory na obrazie widocznie, czyli fajny wypełniacz
Joku 18:20, 10 lis 2024

Siałam macierzankę, kupiłam paczuszkę nasion. Problemu z kiełkowaniem i wzrostem nie było. Rośnie jak głupia. U mnie miejsca mało więc tnę ją co jakiś czas. Miałam ją również przed laty, pamiętam ze wiosną straszył mnie jej wygląd, ale przycinałam ją do ziemi i ładnie odbijała. Trochę seslerii też mogłabym podesłać, gdyby zabrakło.
Wafel 21:15, 10 lis 2024

Dziękuję Jolu, że o mnie pomyślałaś

Wysianie macierzanki będzie najtańszą opcją i chyba tak zrobię, bo te miejsca przy krawężniku przed tawułami ciągle jakieś chwasty zajmują.

Tymianek taki zwykły posadziłam sobie w tym roku do donicy z pelargonią bo potrzebowałam drobnych listków i fajnie się sprawdził, w dodatku w kuchni się przydał
Wafel 02:03, 11 lis 2024

Dla Pati
Przetacznik kłosowy

Przetacznik długolistny First Match, trochę się wykłada w kierunku trawnika
Wafel 02:32, 11 lis 2024

I tu jeszcze różowy chyba First Love generalnie kwitną obficie pomimo łapania grzyba

i długolistny First Match
Miskantowo 11:13, 11 lis 2024

Ładne masa te przetaczniki.
Tez mam je w paru miejscach.
Moj ulubiony to przetacznik Christa.
pestka56 12:15, 11 lis 2024

Jeśli przetaczniki wykładają się to znaczy, że odsuwają się od roślin, które mają do nich zbyt blisko. U mnie posadzone między Sesleriami jesiennymi stoją prosto.

Mam kilka przetaczników, ale jeszcze młode. Tym nie mnie polecam, bo ładne są:
Veronica longifolia 'Charlotte' PBR, 'Christa’, 'First Lady', 'First Glory'
i Veronica spicata 'Snow Candles’.

Polecam też Veronicastrum virginicum (Przetacznikowiec wirginijski) ‘Diana’. Wspaniale kwitnie na biało i po zaschnięciu trzyma się całą zimę. Taka brązowa ozdoba na rabacie
Ewa777 12:48, 11 lis 2024

Świetnie rozwija się rabata osiedlowa. Na tych zdjęciach pokazałaś ile pracy trzeba było włożyć, by uzyskać taki efekt. Jenienna odsłona osiedlowej i Twojego ogrodu jest piękna.
Wafel 13:10, 11 lis 2024

Dziękuję Ewa Dawno cię nie było na forum. Sporo pracy ale satysfakcja duża