Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Wafel 23:43, 24 paź 2025

Judith napisał(a)

Czyli właściwie zawsze .
Pięknie jest i nie ma co kminić nad zmianami .

Dobra, dobra, to już nie kminię
Wafel 23:47, 24 paź 2025

nicol21 napisał(a)
Fajnie móc zobaczyć widoki z miasta, którego nie można zobaczyć o tak.
Dalie rzeczywiście ładne, zwłaszcza ta pierwsza mocno rózowa.

No super jest ta dalia , Gdańsk też, polecam
Wafel 15:16, 25 paź 2025

Uff, wysadzanie miskanta i tetrisy mnie dziś wykończyły, chyba forma po covidzie nie ten teges jeszcze
Z jednej kępy zrobiłam trzy, będą zimowały u sąsiadów na przedpłociu i nie wiem czy przeżyją, bo strasznie tam rypią dziki ale wyjścia nie ma, na Warmię już nie dam rady chyba z nimi pojechać no nie wiadomo jak będzie z pogodą.
Pod płot przesadziłam kruszynę ze środka rabaty, przesunęłam tawułę Anthony Waterer i posadziłam clematisa (wciąż kwitnie a były przymrozki już) dalej rośnie inna odmiana clematisa, może będą żyć w zgodzie a przed tym towarzystwem róże, dwie. Trzecia w drodze niska będzie w ich stópkach rosła. Musiałam też zrobić drobne roszady bylinowe, ale pewnie poprawki będą w miarę jak róże będą się rozrastać, na co mam nadzieję

Wafel 15:18, 25 paź 2025

Ciekawostka z kwiaciarni

Marcin89 18:31, 25 paź 2025

Ale pracowicie u Ciebie A wisienka i miłorząb mają super kolory!
Wafel 21:52, 25 paź 2025

Całe lato czekam na ten kolor miłorzęba, fajne te jesienne kolorki Niedługo Marcin, będziesz się cieszył kolorkiem Kanzana, ten mój na osiedlowej też teraz pięknie się przebarwił
Marcin89 21:55, 25 paź 2025

Wafel napisał(a)
Całe lato czekam na ten kolor miłorzęba, fajne te jesienne kolorki Niedługo Marcin, będziesz się cieszył kolorkiem Kanzana, ten mój na osiedlowej też teraz pięknie się przebarwił
W tym roku już nie, zgubił te pomaranczowe liście xd

Ale kolor łapią Amanogawy i ambrowce
Wafel 22:05, 25 paź 2025

U mnie już zaczynają powoli lecieć liście z drzew, szkoda, że to taki krótki pokaz...
Wafel 12:57, 26 paź 2025

Bienenweide Ivory się nie poddaje. Za czasów przedogrodowiskowych myślałam, że róże kwitną tylko latem, nie wiedziałam też, że powtarzają kwitnienie. Rosną w pobliżu mojego osiedla żółte róże wysokie, są piękne i zdrowe i wciąż mają mnóstwo kwiatów, jak je zobaczyłam kilka lat temu to się nie mogłam nadziwić, no jak to, prawie listopad a one kwitną? Miłej niedzieli

LIDKA 13:47, 26 paź 2025

Wafel napisał(a)
Bienenweide Ivory się nie poddaje. Za czasów przedogrodowiskowych myślałam, że róże kwitną tylko latem, nie wiedziałam też, że powtarzają kwitnienie. Rosną w pobliżu mojego osiedla żółte róże wysokie, są piękne i zdrowe i wciąż mają mnóstwo kwiatów, jak je zobaczyłam kilka lat temu to się nie mogłam nadziwić, no jak to, prawie listopad a one kwitną? Miłej niedzieli

Myśle że róze które podarował mi Marcin to własnie te. Kwiaty wyglądają tak samo, krzaczki nie są wysokie ale gęste.

Piękna jest ta Twoja. Moje przesadziłam i jakby otwierają teraz ścieżkę do pergoli na kortowej. To chyba mocne różnd bo moje dobrze jeszcze wygladają a 2 razy przesadzane tego roku. Raz zmieniły adres a drugi miejscówke hehehe