Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

mirkaka 19:22, 22 paź 2025

Wafel napisał(a)

Elu, piękna i gęsta ta irga. Nasza skarpa ma dopiero dwa sezony, w tym roku też się bardzo zagęściła. Na mojej osiedlowej rośnie głównie irga rozesłana odmiana Eichholz, potem było dosadzane trochę płożącej Major. Obie w miarę sobie radzą z szuszą. Żałuję, że na skarpie nie posadziłam roślin tak jak na twoim zdjęciu widać - pasami większe grupy roślin. Bez sensu mam wplecionych(rozrzuconych) kilka sztuk zwykłych bordowych berberysów takich niższch. Myslałam,że sąsiadka kupiła takie wyższe, żywopłotowe...

Asiu, wszystko jest z sensem na osiedlowej, jest świetna, ciekawa, urozmaicona Nie żałuj niczego
Wafel 19:28, 22 paź 2025

Mirka, ale skarpa trochę chaotyczna mam wrażenie

Sadzenie na niej i utrzymanie roślin w pierwszym sezonie po posadzeniu było dużym wyzwaniem, dlatego na razie nie ruszam, a poten się pewnie przyzwyczaję, opatrzę i zapomnę, że mnie denerwuje
mirkaka 19:31, 22 paź 2025

Wafel napisał(a)
Mirka, ale skarpa trochę chaotyczna mam wrażenie

Sadzenie na niej i utrzymanie roślin w pierwszym sezonie po posadzeniu było dużym wyzwaniem, dlatego na razie nie ruszam, a poten się pewnie przyzwyczaję, opatrzę i zapomnę, że mnie denerwuje

Z czasem mogą niektóre rośliny wypaść, inne się rozrosną nadmiernie, będą zawsze jakieś zmiany, póki co Asiu jest bardzo ładnie
Wafel 23:03, 22 paź 2025

Dziękuje, cenię sobie inne spojrzenie, bardzo
ElzbietaFranka 20:29, 23 paź 2025

Wafel napisał(a)

Elu, piękna i gęsta ta irga. Nasza skarpa ma dopiero dwa sezony, w tym roku też się bardzo zagęściła. Na mojej osiedlowej rośnie głównie irga rozesłana odmiana Eichholz, potem było dosadzane trochę płożącej Major. Obie w miarę sobie radzą z szuszą. Żałuję, że na skarpie nie posadziłam roślin tak jak na twoim zdjęciu widać - pasami większe grupy roślin. Bez sensu mam wplecionych(rozrzuconych) kilka sztuk zwykłych bordowych berberysów takich niższch. Myslałam,że sąsiadka kupiła takie wyższe, żywopłotowe...

Asiu zapomniałam wczoraj i już nie usunę tej mojej fotki. Przepraszam.
Człowiek sądzi nie raz na oko a później ponosi konsekwencje przesadzania.
Ja tej jesieni też przesadzam bo mam misz masz. Trzeba sądzić dużymi plamami i wtedy jest efekt.
Dorota321 16:13, 24 paź 2025

Pięknie macie na rabatach, tyle kolorów. Niektóre tak intensywne, że aż wyglądają nierealnie. Cudownie skąponowane rabaty.
Wafel 18:29, 24 paź 2025

Dziękuję Dorota , wydaje mi się, że te rabaty są najbardziej atrakcyjne właśnie jesienią no i może wiosną i wczesnym latem.
Judith 19:17, 24 paź 2025

Wafel napisał(a)
Dziękuję Dorota , wydaje mi się, że te rabaty są najbardziej atrakcyjne właśnie jesienią no i może wiosną i wczesnym latem.

Czyli właściwie zawsze .
Pięknie jest i nie ma co kminić nad zmianami .
nicol21 20:07, 24 paź 2025

Fajnie móc zobaczyć widoki z miasta, którego nie można zobaczyć o tak.
Dalie rzeczywiście ładne, zwłaszcza ta pierwsza mocno rózowa.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ajka 23:03, 24 paź 2025

Osiedlowa jest idealna !