Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Wafel 19:55, 02 lis 2025

Perennial nie kojarzę, zaraz obejrzę, dwie pozostałe piękne, chyba u Mirki widziałam i u Joli Mam zerowe doświadczenie z różami, wiem tylko z autopsji, że kłują jak diabli te moje Dziś wycięłam wszystkie byle jak wyglądające byliny, zrobiło się przejrzyście i ciemierniki widać bynajmniej Cieszę się, że zrezygnowałam z miskanta, bo ta rabata nie jest teraz przeładowana, za dużo tam "gwiazd" było. Czy róże się sprawdzą jako zamiennik w tym miejscu, się okaże... Twoje róże, mimo że nie do końca byłaś z niektórych zadowolona, zrobiły na mnie duże wrażenie, podobnie róże u Mirki, tak pięknie wplecione w rabaty. U mnie pewnie szału nie będzie, bo odmiany mam z tych mniejszych i ilość ograniczona, jednak doczekać się nie mogę przyszłego sezonu Dobrego tygodnia!
TAR 20:31, 02 lis 2025

Ja sobie dosadzilam Parenial Blue ale szczepiona na kijku. 14 nowych roz czeka na posadzenie wiosenen. Musze miejsce dla nich przygotowac. 7 szt. bezkolcowych
Wafel 00:10, 03 lis 2025

Jak oglądałam te Parennial, to wpadła mi w oko Blue, ale to wszystko pnące, więc póki co nie mam miejsca na ten typ. Bezkolcowe mówisz, fajnie, że takie są
Miskantowo 07:16, 03 lis 2025

TAR napisał(a)
Ja sobie dosadzilam Parenial Blue ale szczepiona na kijku. 14 nowych roz czeka na posadzenie wiosenen. Musze miejsce dla nich przygotowac. 7 szt. bezkolcowych

Ciekawa jestem jak to będzie wyglądać „na kijku”
To spora dziewczynka.
Moja dwulatka miała w tym roku przyrosty po 2,5 m.
Trudno mi ją sobie wyobrazić jako rózę na kijku.

Moze tylko u mnie róze maja taki pęd do rekordów długosci.
Peach Melba miala miec 1,5 metra.
Moja ma spokojnie 4. Myślę, że nawet 4,5.
Miskantowo 07:17, 03 lis 2025

Wafel napisał(a)
Jak oglądałam te Parennial, to wpadła mi w oko Blue, ale to wszystko pnące, więc póki co nie mam miejsca na ten typ. Bezkolcowe mówisz, fajnie, że takie są

Blue jest fajna. Bardzo ladnie mi w tym roku kwitła.
Tylko z powtarzaniem kwitnienia nie bylo szału. Raczej symbolicznie.
ewsyg 08:25, 03 lis 2025

Jarząb Flanrock

Właśnie poszukuję takiego niedużego Jarząbu. Jakiego koloru ma owoce ? Chcę posadzić dwa. Drugi ma być formą pendula. To taki gest w stronę ptaków. Podobają mi się te drzewa, chociaż nie lubię zapachu kwiatów, dla mnie zbyt intensywny i duszący.
Wafel 09:15, 03 lis 2025

Flanrock ma owoce żółto- pomarańczowe. To najwęższa odmiana, zapachu nie odczułam,może jeszcze za mało ich, żeby mnie zemdliło

Wiolu, to tylko się cieszyć, ze róże mają taki dobrobyt u ciebie
TAR 18:08, 03 lis 2025

Na stronie pokazywali zdjecia, ze ta Blue na kijku rosnie w formie pendula. Akurat ma miejsce. Te bezkolcowe to Margo Koster, czekalam na nie caly rok az sie pokaza. Nie sa to duze roze raczej kompaktowe.
Miskantowo 20:20, 03 lis 2025

Asiu, ten jarząb kupiony gdzieś w najblizszej okolicy?
Chyba go gdzieś tu zmieszczę….
Wafel 21:16, 03 lis 2025

Tak w naszej lokalnej szkółce za Kowalami