Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Wafel 06:43, 18 mar 2026

Argument jeszcze taki, że wysadziłam miskanta, który wielkością bardzo dominował tę rabatę i lilaka Palbina, bo miałam wrażenie upchnięcia go na siłę pod płotem. Sadząc tam Ballerinę zrobiłabym chyba sobie takie samo kuku
Jolu, ale chyba wykorzystam to miejsce przy miłorzębie do posadzenia Konigin Marie, po co mam na siłę upychać ją między Blue For You, tylko jeżówkę musiałabym przesadzić i Hakonechloe zmienić miejsce. Konigin jest pachnąca to tym bardziej powinna być bliżej tarasu.Jest o czy myśleć, róże mogą przyjść w piątek...

Ja pierniczę robi mi się różanka po prawej stronie
mirkaka 08:02, 18 mar 2026

Moja siostra ma Balerinę, bardzo przemarzła jej tej zimy, nie jest u niej agresywna, kwitnie kilkoma pędami, raczej zwieszającymi się. Natomiast ja na Twoim miejscu wywaliłabym obie tuje, miałam takiego samego żywotnika, po kilku latach jest wielki, zaczęłam go ciąć w stożek, podsychał dołem, wg mnie to za duże rośliny do Twoje ogrodu. Teraz póki mały wydaje się śliczny, potem będziesz miała z nim kłopot. Ja bym pęcherznicę cofnęła w sam róg, tuję wywaliła a balerinę posadziła przed pęcherznicą, będą pasować kolorystycznie, kwiaty róży i ciemne liście pęcherznicy
Wafel 08:33, 18 mar 2026

Mirko jest to jakaś myśl, ale na przyszłość Wywalać będę chore i przeszkadzające rośliny, te tuje tworzą mi zimozielone ramy, trochę mi żal je wyrzucać bo rosną bardzo zdrowo, wyrzucić zawsze mogę. Przypadkowy zakup Balleriny nie może spowodować, aż takiej rewolucji u mnie na dzień dzisiejszy