Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kraina spełnionych marzeń

Kraina spełnionych marzeń

Angelika95 21:39, 07 sty 2024

Wow, super sprawa z tymi sowami, zazdroszczę
MagdaLenka 14:14, 09 sty 2024

Znowu mnie poniosło w kwestii przedsezonowych zamówień internetowych. To tak znienacka człowieka nachodzi, w jakiejś chwili słabości... A obiecywałam sobie, że już więcej nie... że podejdę do tematu rozsądnie... I teraz weź szukaj miejsca na 40 host...
Angelika95 14:35, 09 sty 2024

kto chociaż raz nie był w takiej sytuacji niech pierwszy rzuci łopatką
Makao 17:14, 09 sty 2024

40?
Ło matulko
MagdaLenka 17:42, 09 sty 2024

Makao napisał(a)
40?
Ło matulko

No bo w promocji były 10-paki. Poza tym to kłącza są. Wzięłam, żeby przez jeden sezon je podpędzić zanim rabata dla nich będzie przygotowana. Ogólnie rozmnażalnik to jest u mnie najbardziej pilna rzecz.
Darecka 17:47, 09 sty 2024

Toż to kliniczne objawy tego już słynnego ogrodowego ćpuństwa, które wszyscy tutaj tak hołubimy Pochwal się w jakie odmiany poszłaś lub mniej więcej według jakiego klucza odbierałaś odmiany np bardziej wariegacje/kolory miały znaczenie, czy faktura liści? Ależ będzie hostiwisko! Ah, no i najważniejsze-gratulacje z powodu sowiego sukcesu!
MagdaLenka 17:59, 09 sty 2024

Darecka napisał(a)
Toż to kliniczne objawy tego już słynnego ogrodowego ćpuństwa, które wszyscy tutaj tak hołubimy Pochwal się w jakie odmiany poszłaś lub mniej więcej według jakiego klucza odbierałaś odmiany np bardziej wariegacje/kolory miały znaczenie, czy faktura liści? Ależ będzie hostiwisko! Ah, no i najważniejsze-gratulacje z powodu sowiego sukcesu!

Co do objawów klinicznych, to ja jestem na etapie wyparcia.

Co do host to zdecydowanie wariegacje. Mam już sporo egzemplarzy Albomarinata, więc tym razem chciałam kolory na odwrót - jasny środek i zielone obrzeże. Wzięłam też jeden miks odmian, więc będzie niespodzianka.

Zaś co do sowiego sukcesu, to jest to delikatny temat. W zeszłym roku mieliśmy kota wychodzącego i to się sowom nie spodobało - wyniosły się. Aktualny kot jest niewychodzacy i może dzięki temu znowu nas odwiedziło sowie towarzystwo. Zastanawiam się teraz, czy aby nie przenieść warzywnika w inne miejsce, żeby nie przeszkadzać naszym lokatorom. Miejsce jest wyznaczone akurat pod ich budką. Będę musiała się skradać...
MagdaLenka 18:03, 10 sty 2024

Według kalendarza księżycowego zisiaj był bardzo dobry termin na cięcie drzew, więc wyszłam wcześniej z pracy i ruszyłam do ogrodu.
Brzoza miała bezsensownie krzyżujące się gałęzie, więc została podkrzesana.

MagdaLenka 18:06, 10 sty 2024

Dąb też stracił kilka dolnych gałęzi. Teraz łatwiej będzie pod nim chodzić.

Stołówka pod dębem.
MagdaLenka 18:08, 10 sty 2024

Klon też podkrzesany. Miał gałęzie od samej ziemi, nie podobało mi się to. Zdążyłam go podciać przed puszczaniem soków.