Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

Rumianka 21:39, 14 sty 2024

A od Kościerzyny do mnie 77km...
Darecka 05:56, 15 sty 2024

antracyt napisał(a)
Szałwia muszkatołowa to jedna z moich ogrodowych must-have Uwielbiam jej zapach. Jest dwuletnia, chociaż można tego nie zauważyć, bo fajnie się sama wysiewa przy roślinie matecznej.
Już nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła ją wysiać, tym bardziej, że tak polecacie
Darecka 05:59, 15 sty 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

To następnym razem pamiętaj jak się zapuszczać będziesz na Kraków, że do mnie już tylko 30 km
Będę pamiętać, dziękuję Może jak się zdecydujemy kiedyś na następny spektakl jechać do Krk, to się wproszę na 3 minuty do Was, oglądać zdjęcia, a widzieć w naturze to kompletnie inne doznania
Darecka 06:01, 15 sty 2024

Rumianka napisał(a)
A od Kościerzyny do mnie 77km...
Nie wiem, czy o tej samej miejscowości mówimy, bo Ty Eliso jesteś kobietą północy, a tam jest bardziej znana Kościerzyna Mi chodziło o Kościerzyn z łódzkiego, do którego nomen omen też mam kilka ładnych kilometrów, bo mieszkam w Zduńskiej Woli
sylwia_slomc... 12:08, 15 sty 2024

Darecka napisał(a)
Będę pamiętać, dziękuję Może jak się zdecydujemy kiedyś na następny spektakl jechać do Krk, to się wproszę na 3 minuty do Was, oglądać zdjęcia, a widzieć w naturze to kompletnie inne doznania

Ha Ha Ha aleś mnie ubawiła W trzy minuty to nawet w podwórko nie zdarzysz wejść z przedogródka, a co dopiero ogród obejrzeć
Darecka 12:51, 15 sty 2024

Hihi te "3 minuty" to tak z ogromnym przymrużeniem oka było, domyślam się, że wycieczka po Waszych włościach to już prawie jak ekspedycja botaniczna do Dżungli Amazońskiej
Alija 14:46, 15 sty 2024

Darecka napisał(a)
Ostatecznie jednak to ten zbiornik z lotosami i orientalnymi liliami wodnymi rozłożył nas na łopatki

Te liście na mnie też zrobiły duże wrażenie. W ogóle cały ogród jest piękny, warto go obejrzeć.
Mój syn mieszka w Krakowie, więc przy okazji odwiedzin, mogę sobie pobuszować po ogrodzie.
Darecka 06:00, 18 sty 2024

Masz dobrą lokalizację na mapie Polski Alicjo-zazdroszczę (umiejscowienie syna w takim strategicznym miejscu też niczego sobie ) , ciekawam bardzo, czy przez te parę lat coś się tam zmieniło. Może kiedyś jeszcze tam zajrzę, najlepiej o innej porze roku. W ogóle to tak sobie myślę, że gdybym mogła wybrać, to wolałabym mieszkać bardziej na południu
Alija 14:50, 22 sty 2024

Daria, rzeczywiście na lokalizację nie narzekam , Bieszczady blisko, Kraków dzięki autostradzie też jakby bliższy niż dawniej, Pieniny czy Tatry też w zasięgu, do morza co prawda daleko, ale ja lubię górskie widoki.
sylwia_slomc... 22:16, 22 sty 2024

Darecka napisał(a)
Hihi te "3 minuty" to tak z ogromnym przymrużeniem oka było, domyślam się, że wycieczka po Waszych włościach to już prawie jak ekspedycja botaniczna do Dżungli Amazońskiej

Jeszcze nie , ale już niedługo prawie dżungla będzie, jak drzewa ciut wyżej śmigną