Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

Kordina 19:13, 09 sty 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Kiedy zdarza nam się być w większym rodzinnym gronie w jakimś centrum handlowym, to cała rodzina już wie, że jeśli się tam zagubię, to są tylko dwa działy, w których można mnie znaleźć. Jeden to "Ogród", a drugi "Elektronarzędzia". Tylko w nich czuję drganie serca i wewnętrzną radość.

Odczuwam wspólnotę jeszcze ogólnie dział budowlany też wchodzi w moje zainteresowania
Gruszka_na_w... 19:23, 09 sty 2024

Kordina napisał(a)

Odczuwam wspólnotę jeszcze ogólnie dział budowlany też wchodzi w moje zainteresowania

Och! Jak miło być w tak doborowym towarzystwie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 19:59, 09 sty 2024

Darecka napisał(a)
Cześć Asiu! Urzęduję w Zduńskiej Woli- mieścince, która zdobyła sławę po tym, jak rowerzysta chciał opchnąć na złomie pocisk z granatnika

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,30132794,59-latek-ze-zdunskiej-woli-chcial-sprzedac-na-zlomie-pocisk.html

A Ty skąd pochodzisz?

To niestety druga strona. Ja okolice Andrespola. W ZW byłam kiedyś u jednej z dziewczyn z forum,żadko już tu teraz zagląda
Helen 22:49, 09 sty 2024

anpi napisał(a)

Właśnie też to miałam napisać
Ogrodnik uzależniony nie dość , że kupuje jak już nie wie gdzie, czy nie ma gdzie posadzić, czy nie ma odpowiednich warunków glebowych (przecież może rosnąć w doniczce), to...jadąc po zakupy spożywcze, czy np. po sukienkę na jakąś uroczystość, a przyjeżdża do domu z większą ilością roślin niż jedzenia, a po sukienkę jedzie innym razem, bądź idzie w którejś z szafy, bo na nową już kasy zbrakło Poza tym potrafi kupić bez kasy( na krechę, czy na zeszyt) albo robi zrzutę jak akurat jest z kim( np. jest na zakupach z mniej lub więcej uzależnionymi ogrodniczkami), a po przyjeździe z zakupami szybko rozstawia doniczki po ogrodzie, by się domownicy nie zorientowali ile tego jest. Te bardziej uzależnione przypadki od razu wyjmują rośliny z doniczek i pozbywają się metek z cenami (by pomyśleli, że to może roślina z wymianki), albo szybko sadzą do gruntu, że niby już dawno tam rosła Intrnetowe zakupy (ale i w szkółkach) robi przez koleżanki(współuzależnionym koleżankom ogrodniczkom też kupuje roślinki) Już nie mówiąc o tym , że sadzi te wszystkie roślinki przeważnie w samotności i często do upadłego( niejednokrotnie czytałam tu na forum jak ogrodnicy takowi wracali do domu prawie na czworaka!
Pewnie jest jeszcze sporo innych objawów, jak doniczki przed
oczami, zaburzenia snu, czy brak skupienia się na czymś innym jak na planowanie sadzenia czy kopanie w ziemi...

Aniu, zgadzam się w 100% procentach!, oczywiście z humorem
UrszulaB 23:53, 09 sty 2024

I ja uchachalam się
Mam mlody ogród, dużo do niego znoszę. I on na razie wszystko przyjmuje.

To ogród jest na glodzie. A ja kim jestem??? Dilerem?
Basieksp 08:38, 10 sty 2024

UrszulaB napisał(a)
I ja uchachalam się
Mam mlody ogród, dużo do niego znoszę. I on na razie wszystko przyjmuje.

To ogród jest na glodzie. A ja kim jestem??? Dilerem?

Tak głośno się nie pytaj, bo tu naprawdę dużo nałogowców jest i nie wiem czy dałabyś radę ich zaopatrzyć w doniczkowy, ogrodowy oczywiście towar, jako ogrodowy diler A takiego ogrodu na głodzie trochę zazdroszczę, mój czasmi jest na głodzie, albo tylko mi się tak wydaje
UrszulaB 10:50, 10 sty 2024

Basieksp napisał(a)

Tak głośno się nie pytaj, bo tu naprawdę dużo nałogowców jest i nie wiem czy dałabyś radę ich zaopatrzyć w doniczkowy, ogrodowy oczywiście towar, jako ogrodowy diler A takiego ogrodu na głodzie trochę zazdroszczę, mój czasmi jest na głodzie, albo tylko mi się tak wydaje

Rumianka 16:40, 10 sty 2024

Radość moja nie zna granic, gdy w swoim rachunku sumienia dostrzegam niemalże wszystkie nałogi wymienione w ostatnich wątkach...
Darecka 05:45, 11 sty 2024

Hahaha kapitalne porównanie z tym "dilowaniem zielonym", pozdrawiam Wszystkie współuzależnione koleżanki ( zarówno te w początkowym stadium, jak i w te w całkiem zaawansowanym, a także te, które nałóg trochę okiełznały- choć co do zasady ogrodoholikiem jest się całe życie ).
Darecka 06:55, 11 sty 2024

Margerytka40 napisał(a)
To niestety druga strona. Ja okolice Andrespola. W ZW byłam kiedyś u jednej z dziewczyn z forum,żadko już tu teraz zagląda
Aż tak daleko nie mamy do siebie, mapa podpowiada 50 minut Ciekawe, czy odwiedzasz czasem mój ulubiony sklep z roślinkami w Łodzi Fl*rini- zamawiam od nich w ich sklepie internetowym, na żywo jeszcze mi dane nie było tam pobuszować