Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

sylwia_slomc... 13:26, 23 sty 2024

Darecka napisał(a)
Pewnie, że odpoczywam, aż za bardzo nawet, już by się chciało coś porobić, bo ostatnimi czasy prawie w zimowy letarg zapadłam Wykupiłam dostęp do Garden Puzzle (podpatrzyłam u Sylwii) i sobie po mału zaczynam obsadzać wirtualnie rabatki, część z lewej strony altany już wstępnie zaprojektowana, później wystawię moje wypociny na widok publiczny haha. U Ciebie też sporo się dzieje, muszę koniecznie nagdonić, widziałam, że poczyniłaś fajne warzywnikowe plany

Mnie ten program bardzo pomagał w zwizualizowaniu efektu nasadzeń. Ja się posługiwałam on line.
AgaBoso 13:27, 23 sty 2024

Darecka napisał(a)
Yeah Buddy! Light weight baby Znasz Ronniego, padłam

No ba! Cbuma też znam
Darecka 13:57, 23 sty 2024

Hah! No to grubo Jak powiesz jeszcze, że też pakujesz bica na siłce, to już nie będę miała więcej pytań
AgaBoso 13:58, 23 sty 2024

Darecka napisał(a)
Hah! No to grubo Jak powiesz jeszcze, że też pakujesz bica na siłce, to już nie będę miała więcej pytań

Pakuję
Darecka 14:02, 23 sty 2024

Agnieszka_Z napisał(a)
Aksamitki ostraszają gryzonie i jakieś inne szkodniki drzew?
Aksamitka przede wszystkim pomaga zwalczać nicienie glebowe pasożytujące na roślinach. Podobno jej zapach odstrasza mrówki, mszyce i krety, ale nie mogę tego potwierdzić niestety
Darecka 14:04, 23 sty 2024

Agnieszka_Z napisał(a)

Pakuję
To kiedy wspólny trening? (A, miało już nie być więcej pytań )
AgaBoso 14:30, 23 sty 2024

Wydaje mi się, że mamy do siebie dosyć daleko żeby zrobić wspólny trening, jestem z Kraśnika (woj. lubelskie). Chyba, że będziesz przejazdem to zapraszam
Darecka 14:49, 23 sty 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Mnie ten program bardzo pomagał w zwizualizowaniu efektu nasadzeń. Ja się posługiwałam on line.
Zdecydowałam się na płatną wersję (można online lub ściągnąć program na kompa), żeby dało się wgrać swoje zdjęcia i na nich rzeźbić Dodatkowo w tej wersji demo było strasznie mało roślin do wyboru. Ale program super, intuicyjny i wreszcie mogę sobie wyobrazić, jak to ma mniej więcej wyglądać, szczególnie, że mam już sporo roślin- teraz łatwiej będzie zdecydować, co zostaje, a co do eksmisji (i co kupić aaa cieszę się na to jak ćpun na głodzie hahaha ). Także przyczyniłaś się walnie do potencjalnego sukcesu mojego zielonego skrawka, wspominając o tym programie u siebie
Patrycja_KG_Lu 15:41, 23 sty 2024

anpi napisał(a)

Właśnie też to miałam napisać
Ogrodnik uzależniony nie dość , że kupuje jak już nie wie gdzie, czy nie ma gdzie posadzić, czy nie ma odpowiednich warunków glebowych (przecież może rosnąć w doniczce), to...jadąc po zakupy spożywcze, czy np. po sukienkę na jakąś uroczystość, a przyjeżdża do domu z większą ilością roślin niż jedzenia, a po sukienkę jedzie innym razem, bądź idzie w którejś z szafy, bo na nową już kasy zbrakło Poza tym potrafi kupić bez kasy( na krechę, czy na zeszyt) albo robi zrzutę jak akurat jest z kim( np. jest na zakupach z mniej lub więcej uzależnionymi ogrodniczkami), a po przyjeździe z zakupami szybko rozstawia doniczki po ogrodzie, by się domownicy nie zorientowali ile tego jest. Te bardziej uzależnione przypadki od razu wyjmują rośliny z doniczek i pozbywają się metek z cenami (by pomyśleli, że to może roślina z wymianki), albo szybko sadzą do gruntu, że niby już dawno tam rosła Intrnetowe zakupy (ale i w szkółkach) robi przez koleżanki(współuzależnionym koleżankom ogrodniczkom też kupuje roślinki) Już nie mówiąc o tym , że sadzi te wszystkie roślinki przeważnie w samotności i często do upadłego( niejednokrotnie czytałam tu na forum jak ogrodnicy takowi wracali do domu prawie na czworaka!
Pewnie jest jeszcze sporo innych objawów, jak doniczki przed
oczami, zaburzenia snu, czy brak skupienia się na czymś innym jak na planowanie sadzenia czy kopanie w ziemi...

Nie pamietam kto, ale była tu kiedyś historia o tym, że ktoś korki wyłącza by mąż na kamerach zewnętrznych nie podpatrzył sadzenia nowości.
Darecka 15:46, 23 sty 2024

Hahaha potrzeba matką innowacyjności Czego to człowiek nie zrobi, żeby pielęgnować swój nałóg