Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

Darecka 11:19, 14 sty 2024

No to mus się za tą babtysją też obejrzeć Dziewczyny, jak będziecie w Krk to warto połączyć wycieczkę do ogrodu botanicznego ze spektaklem Art Color Ballet i Wataha Drums pt. "Preludium Słowiańskie", cudownie pokazane 4 pory roku, czysta magia i chwytający za serce biały śpiew, pojechałabym z chęcią jeszcze raz :=)
Darecka 11:23, 14 sty 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Też zamówiłam nową książkę Danusi w przedsprzedaży (z rabatem z instagrama).
Też mi się udało ją namierzyć w dobrej cenie, wysyłka planowo w dniu premiery, już zacieram z zadowolenia łapki jak mucha na.. . swej ulubionej pożywce
sylwia_slomc... 16:16, 14 sty 2024

Darecka napisał(a)
Przeglądając stare zdjęcia z 2022 natrafiłam na wrześniowe fotki z Krakowskiego Ogrodu Botanicznego należącego do UJ- szczerze polecam, byliśmy na prawdę zainspirowani ( wtedy też zapałaliśmy miłością do bananowców)

Ej to już byłaś bardzo blisko mnie i wielu ogrodów podkrakowskich też
sylwia_slomc... 16:20, 14 sty 2024

Szałwie muszkatołową miałam. To roślina u mnie dwuletnia po kwitnieniu zamiera. Nie wiem czy wszędzie się tak zachowuje, ale w mojej glinie nie inaczej.
Joku 17:13, 14 sty 2024

Szałwia muszkatołowa to dwuletnia roślina.
Darecka 18:06, 14 sty 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ej to już byłaś bardzo blisko mnie i wielu ogrodów podkrakowskich też
Cholibka, jakbym była na ten czas wiedziała, to może bym chociaż zza płota zapuściła żurawia na Wasze zapierające dech włości Takie dzisiaj cuda zapodałaś u siebie, że aż mi ta zimowa melancholia przeszła
Darecka 18:10, 14 sty 2024

Joku napisał(a)
Szałwia muszkatołowa to dwuletnia roślina.
Tak też ją "reklamowali" na aukcji z nasionami, spróbuję w tym roku, bo teraz mi się przypomniało, że kiedyś już prawie kupiłam sadzonkę w Kościerzynie na wystawie rolniczej. Nie wzięłam jej od razu i miałam po nią wrócić na stoisko, ale był taki tłum, że już go nie odnalazłam
antracyt 19:56, 14 sty 2024

Szałwia muszkatołowa to jedna z moich ogrodowych must-have Uwielbiam jej zapach. Jest dwuletnia, chociaż można tego nie zauważyć, bo fajnie się sama wysiewa przy roślinie matecznej.
sylwia_slomc... 20:07, 14 sty 2024

U mnie się nie wysiewa sama, zbyt zwarta dla niej gleba chyba.
sylwia_slomc... 20:08, 14 sty 2024

Darecka napisał(a)
Cholibka, jakbym była na ten czas wiedziała, to może bym chociaż zza płota zapuściła żurawia na Wasze zapierające dech włości Takie dzisiaj cuda zapodałaś u siebie, że aż mi ta zimowa melancholia przeszła

To następnym razem pamiętaj jak się zapuszczać będziesz na Kraków, że do mnie już tylko 30 km