Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

Darecka 08:41, 12 maj 2024

Na razie całkiem niepozorny Flaming:

Nowa rabatka ma się dobrze:

I na koniec widoczek z góry:

Może dzisiaj uda się posiać dynie, cukinie i ogóreczki- trzymajcie kciuki . Rano u nas tylko 4 stopnie na plusie, przynajmniej przymrozków nie odnotowano. Mam nadzieję, że zimne ogrodniki nie namieszały Wam w ogrodach zbyt dotkliwie, życzę Wam cudnej niedzieli!
An_na 08:41, 12 maj 2024

Dajesz tak dużo informacji i zdjęć, że nie sposób odnieść się do wszystkiego. No bo i ścieżka z niedrewnianych plastrów i bukiety lilaków i donice pięknie obsadzone, no wszystko to pięknie wyszło
Zostawiam zachwyt nad całością i trzymam kciuki za buksy. Ja też walczę o swoje.
Darecka 08:44, 12 maj 2024

Dzięki Aniu! Z buksami to już chyba nasz ostatni sezon, chociaż teść walczy o nie jak lew. Mam nadzieję, że Twoje przetrwają .
Darecka 08:55, 12 maj 2024

Agnieszka_Z napisał(a)
Ależ u Ciebie równo i pod linijkę nie tylko kwiaty, ale i zdawanie relacji datami.
Kusisz herbatką z bzu, będę wdzięczna za przepis. Jak myślisz, teraz można jeszcze zrobić?

Hej Agnieszko, no pewnie! Jeśli tylko masz bez na podorędziu, to każdy moment jest dobry, poniżej przepis:

https://www.hajduczeknaturalnie.pl/karmelowa-herbatka/

Banalny i pyszny, zapach karmelu cudo!
Darecka 09:01, 12 maj 2024

antracyt napisał(a)

Bukiety na bogato
Napisz proszę, co robisz, żeby lilakowe kwiaty dłużej wytrzymywały w bukietach.

Hej Zuziu, wstyd przyznać, ale nie mam dobrego patentu, bzy padają mi po 2 dniach, dlatego uskuteczniam gospodarkę obiegu zamkniętego i zaraz jak tylko klapną, robię z nich herbatkę

Btw jak wszystko dobrze pójdzie, to w czerwcu pierwsze warsztaty . Będę Cię informować . Trochę w tym roku jest trudno, bo moi dziadkowie zachorowali, dziadek jest już niestety leżący i moja mama od stycznia opiekuje się nimi praktycznie 24h na dobę, ale też nie chce zupełnie rezygnować z tego, co kocha robić najbardziej, więc na pewno się uda coś zorganizować.
AgaBoso 09:47, 12 maj 2024

Piękne dzięki za przepis. Co robisz, że Twój lubczyk jest tak piękny?
Darecka 10:28, 12 maj 2024

Po prostu nie przeszkadzam mu w rośnięciu . Nic nie robię, chyba pasuje mu miejscówka, nie na pełnej patelni, ale ma już kilka lat, czas mu służy .
antracyt 18:50, 12 maj 2024

Darecka napisał(a)

Hej Zuziu, wstyd przyznać, ale nie mam dobrego patentu, bzy padają mi po 2 dniach, dlatego uskuteczniam gospodarkę obiegu zamkniętego i zaraz jak tylko klapną, robię z nich herbatkę

Btw jak wszystko dobrze pójdzie, to w czerwcu pierwsze warsztaty . Będę Cię informować . Trochę w tym roku jest trudno, bo moi dziadkowie zachorowali, dziadek jest już niestety leżący i moja mama od stycznia opiekuje się nimi praktycznie 24h na dobę, ale też nie chce zupełnie rezygnować z tego, co kocha robić najbardziej, więc na pewno się uda coś zorganizować.

Trzymam kciuki za dziadków. Są sprawy ważne i ważniejsze, ale tak jak napisałaś, jeżeli to możliwe, to warto jakąś odskocznię mieć. Żeby w tym wszystkim zdrowie psychiczne w dobrej kondycji zachować. Moja mama przez kilka lat opiekowała się swoją mamą, także temat jest mi znany.

Na warsztaty czekam, do terminu postaram się dopasować
anpi 21:42, 12 maj 2024

Zaznaczam przepis na karmelową herbatkę do wypróbowania!
Moje buksy w podobnym stanie i już mam chęć wymienić je na Daniki jak nie w tym sezonie to w kolejnym pewnie się to stanie.
Fajnie obsadzone donice, moje zakupy jeszcze męczą się nie posadzone.
Niedrewniane plastry dobrze się sprawdzają!
Podziwiam porządeczek wszędzie, w sadzie, warzywniaku, tunelu!
Darecka 06:55, 31 maj 2024

Hej Aniu, z buksami faktycznie co roku ta sama historia, ale teść się uparł, że je uratuje . Dziękuję za wszystkie komplementy, mam też nadzieję, że smakowała Ci herbatka .