Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

Darecka 05:40, 23 gru 2024

Dzień Dobry zielone duszyczki!
Mam nadzieje, że się nie przepracowujecie przygotowując świąteczne smakołyki
Aby zacelebrować wczorajsze przesilenie słoneczne, postanowiłam wybrać odmiany pomidorów na 2025, a co, jak szaleć, to szaleć

Tym razem mam głównie smaka na czerwone i ciemniejsze odmiany, z tego roku powtórzę tylko nieśmiertelną Black Cherry, Malachita i Yellow Brandywine
Kordina 14:29, 23 gru 2024

O jeżu ogrodowy! Jak Cię nie ma, to nie ma długo, a jak już się pojawisz to ze stukotem obcasików, albo może człapem (od człapu, człapu) kaloszków ogrodowych.
Ja już wszystkie nasiona na stryszku w pudle i nie wiem co mam (a mam dużo ), przyjdzie luty zrobię rozeznanie
Miło Cię ujrzeć, a właściwie Twój kosz z darami
Darecka 16:35, 23 gru 2024

Hihi bardziej człapu człapu walonek, niż obcasików (wiedzy tajemnej z zakresu chodzenia w tych drugich nie było mi dane posiąść, przypominałoby to taniec pingwina na szkle ).

Mnie też czeka nasienna inwentaryzacja, porozsiewane (gra słów przypadkowa ) toto mam po stodołach i innych pudłach we domostwie .

Bardzo się cieszę, że do mnie zaglądasz, zawsze jest mi ogromnie miło Cię (i Was wszystkie) gościć, chociaż sama mam z zaglądaniem do Was i nawet własnego wątku ogromne tyły. No ten typ tak ma

Wolne mam do 7 stycznia i cieszę się na ten nieprzyzwoicie długi czas odpoczynku jak nie wiem co, może znowu coś w tej łeptowinie zaszemrze ogrodowo- pomidory już wybrane (obudziłam się dzisiaj o 2:30 i tak mnie jakoś napadły i wołały i kusiły, aż wylazłam z gawry i popędziłam wybierać ), a to przecież istna katorga była musieć się ograniczyć do kilku z pośród tysięcy kuszących odmian .

Btw wnoszę do uprzejmej komisji o zmianę nomenklatury zwyczajowej nazwy godziny między 2 a 3 w nocy z "Godziny duchów", na "Godzinę duchów i pomidorów"
Kordina 17:00, 23 gru 2024

Wiesz ja wszędzie się wpycham i chcę być prezesem, to od klubu sciągających stanik od progu, to dresiarzy i jeszcze całe mnóstwo innych to i mogę przejąć funkcję komisji, a co!
Zatwierdzam zmianę na godzinę duchów i pomidorów ale bez "i" biorąc pod uwagę fotografię kirlianowską która ukazuje energię roślin a więc ducha, to proponuję nazwę - godzina duchów pomidorów. Pomidor też człowiek i ducha ma
Darecka 17:12, 23 gru 2024

Ha! Genialna zmiana, teraz to na pewno nowa nazwa się przyjmie
Darecka 17:15, 23 gru 2024

.. Ale tak się zastanawiam, jak zdjąć stanik od progu.. .Chyba jest to możliwe jedynie wtedy jak cyc przypomina bardziej długą skarpetkę z piłeczką pingpongową w środku i tego progu dzięki temu sięga
Kordina 17:27, 23 gru 2024

Darecka napisał(a)
... cyc przypomina bardziej długą skarpetkę z piłeczką pingpongową w środku i tego progu dzięki temu sięga

Ha, ha, ha, ale się uśmiałam w głos, aż mój mąż zajrzał, co mi się stało
Rumianka 21:30, 23 gru 2024

Tematy pomidorowo-cycowate jak najbardziej na miejscu...wytchnienie od ogrodu należy się każdemu, a co! Ja całe życie zawodowe przebiegałam w szpilkowych obcasikach, a teraz szur, szur w kaloszajdach popylam po ogrodzie...
sylwia_slomc... 21:39, 23 gru 2024

Darecka napisał(a)
.. Ale tak się zastanawiam, jak zdjąć stanik od progu.. .Chyba jest to możliwe jedynie wtedy jak cyc przypomina bardziej długą skarpetkę z piłeczką pingpongową w środku i tego progu dzięki temu sięga

Dosłowność odczytywania wpisów powaliła mnie na łopatki, ale wcześniej monitor splułam dokumentnie
nicol21 23:22, 23 gru 2024

Fajna lista pomidorów. No ale z foliaczkiem to można poszaleć... ja żadnej odmiany z Twojej listy nie znam... a myślałam, że trochę odmian już poznałam. chyba jest ich morze!

Wesołych świąt oraz wszystkiego najlepszego w NR!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies