A jak jest flaming, to jest i.. jacuzzi!
Małe odgruzowanie przestrzeni wokół i prawie gotowe, można się chwilę porelaksować.. choć w kolejce czekają kanciki i pielenie po całości plus wykorowanie wszystkich wcześniej pominiętych miejsc.. ale na razie chwila oddechu, niech bąbelki wymasują bolące plecki .
Co do suchej zgnilizny wierzchołkowej to miałam ten sam problem 2 lata pod rząd. Niestety zanim wapń ze skorupek jajek trafi do rośliny to kolejne piętro (grono) stracisz. Najlepiej zastosować odpowiedni preparat z wapniem w postaci oprysku dolistnego (zwłaszcza owoców). Są różne na rynku dostępne do wyboru.
No proszę ile nasadzeń teraz tylko czekać na zagęstnienie
Ta ślazówka burgundy rzeczywiście ma świetny kolorek, ciekawe jak długo kwiaty się utrzymują?
Zawilec Konigin Charlotte też posiadam - drugi rok, czekam na kwiaty, a szałwie i przetaczniki wielbię wszystkie
Patrycja, Marcin- dziękuję za podpowiedzi . Do każdego cylindra sypnęłam pół garstki mączki bazaltowej przed posadzeniem, ale widocznie coś musiało zaburzyć właściwe pobieranie. Zrobiłam oprysk doslistny tak, jak radziła Patrycja, teraz czekam i obserwuję .
Bożenko- też jestem szałwiowo-przetacznikowym ubóstwiaczem, mam nadzieję, że w przyszłym roku już będzie szał . Życzę nam obu, abyśmy doczekały się kwiatów tego zawilca już w tym roku .
Chciałabym się z Wami podzielić pewnym projektem, o którym mmyślę już kilka lat i wszystko wskazuje na to, że w tym roku doczeka się realizacji . Chodzi o wrota stodoły ( a następnie kolejne 2 pary drzwi po lewej)- moja młodsza siostra zrobiła kilka wizualizacji, mam już swojego faworyta, ale jestem ciekawa, który Wam najbardziej przypadnie do gustu .
Oto stan wyjściowy i 5 różnych propozycji: