Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

Darecka 16:26, 16 cze 2025

Darecka 16:27, 16 cze 2025

On już wie, że nie samym tyrańskiem człowiek żyje:

Darecka 16:30, 16 cze 2025

A jak jest flaming, to jest i.. jacuzzi!
Małe odgruzowanie przestrzeni wokół i prawie gotowe, można się chwilę porelaksować.. choć w kolejce czekają kanciki i pielenie po całości plus wykorowanie wszystkich wcześniej pominiętych miejsc.. ale na razie chwila oddechu, niech bąbelki wymasują bolące plecki .

Patrycja_KG_Lu 17:01, 16 cze 2025

Co do suchej zgnilizny wierzchołkowej to miałam ten sam problem 2 lata pod rząd. Niestety zanim wapń ze skorupek jajek trafi do rośliny to kolejne piętro (grono) stracisz. Najlepiej zastosować odpowiedni preparat z wapniem w postaci oprysku dolistnego (zwłaszcza owoców). Są różne na rynku dostępne do wyboru.
Marcin89 17:07, 16 cze 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Co do suchej zgnilizny wierzchołkowej to miałam ten sam problem 2 lata pod rząd. Niestety zanim wapń ze skorupek jajek trafi do rośliny to kolejne piętro (grono) stracisz. Najlepiej zastosować odpowiedni preparat z wapniem w postaci oprysku dolistnego (zwłaszcza owoców). Są różne na rynku dostępne do wyboru.
Dokladnie Albo podsypać lub podlać krzaczki dolomitem lub mączką bazaltową.
Kordina 17:10, 16 cze 2025

No proszę ile nasadzeń teraz tylko czekać na zagęstnienie
Ta ślazówka burgundy rzeczywiście ma świetny kolorek, ciekawe jak długo kwiaty się utrzymują?
Zawilec Konigin Charlotte też posiadam - drugi rok, czekam na kwiaty, a szałwie i przetaczniki wielbię wszystkie