Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

Gosialuk 22:43, 01 maj 2026

Gosia madz piękną kolorową wiosnę. Udanej pracy twórczej przy tworzeniu rabatki. Pochwal się zakupami.
Margo2 23:07, 03 maj 2026

Gosiu, rabat już jest zrobiona. Dzisiaj wsadziłam wszystko.

Przede wszystkim kupiłam hosty i paprocie. Do tego białą brunerę, parzydło lesne, bodziszka Mayflower, wzdęcina, anemonellę.
I skusiłam się na 2 ostróżki. Po raz ostatni. Miałam ich już sporo, za każdym razem po zimie nie wychodziły. Ale miałam wolne miejsca po przesadzankach i jakoś mi tam pasowały. Jak nie przetrwają zimy w przyszłym roku będe musiała pomyśleć co w zamian.
Na ostatnim zdjęciu przesyłka od Lidki.
Mega.
Te pójdą do donic.
Postanowiłam, że w tym roku posadzę w donicach byliny. Ciekawe, czy przetrwają zimę.
Dokupię tylko begonii, bo jednak u mnie zbyt ciemno wszędzie.

Zdjęc po nie ma, bo w sumie nie widać tych roslin. I tak jest już gęsto.
April 11:53, 04 maj 2026

Dałaś radę wszystko posadzić? No szacun. Ja tylko pieliłam i wsadziłam jednego rdesta No i wykopałam jedną rozplenicę i bukszpana. Przy okazji dwa razy złamałam rączkę do pazurków ogrodniczych. Natura mnie pokonała w ten weekend
Alija 00:23, 05 maj 2026

Margo2 napisał(a)

Gosia, piękną masz wiosnę w ogrodzie, kolorowo, kwieciście, no i jest nasza ulubiona tajemnicza ścieżka.
Zakupy zacne, ja mam zamiar kupić kilka paproci i może jarzmianek, jakoś ostatnio za mną chodzą.
Margo2 22:47, 05 maj 2026

April napisał(a)
Dałaś radę wszystko posadzić? No szacun. Ja tylko pieliłam i wsadziłam jednego rdesta No i wykopałam jedną rozplenicę i bukszpana. Przy okazji dwa razy złamałam rączkę do pazurków ogrodniczych. Natura mnie pokonała w ten weekend

Jola, jakoś mnie tak wzięło. Ale ja nie kopię takich dołów jak Ty.
Dlatego mi to szybciej wychodzi.
I chyba szybciej jest coś wkopać, niż wykopać
Coś Cię ostatnio te narzędzia nie lubią, jak nie giną to się psują.

Alija napisał(a)

Gosia, piękną masz wiosnę w ogrodzie, kolorowo, kwieciście, no i jest nasza ulubiona tajemnicza ścieżka.
Zakupy zacne, ja mam zamiar kupić kilka paproci i może jarzmianek, jakoś ostatnio za mną chodzą.

Jarzmianki jak do tej pory mnie nie lubiły. Chyba mam za sucho. Chociaz kilka mam, ale to marnoty.
Wiosna musi być kwiecista i kolorowa. Po zimie potrzebuję kolorów.
Dziękuję w imieniu ścieżki

Od niedzieli tylko podlewam. Wracam późno z pracy i tylko na to mam czas.
Powinnam dokończyć kancikowanie, posprzątać przed garażem, zając się warzywnikiem, ale na razie nie mam ochoty.
Za to po raz pierwszy nie mam ani jednej rośliny do posadzenia. Wszystko siedzi już w ziemi

Mój judaszek przeżył

Margo2 22:48, 05 maj 2026

Margo2 22:50, 05 maj 2026

ewsyg 18:55, 08 maj 2026

Małgosiu, ja też bardzo lubię tą ścieżkę z kamienia. spore zakupy poczyniłaś. Trzech roślinek nie znałam, ale wujek google mi je pokazał. Wszystkie będą pasowały do Twojego ogrodu. U mnie ostróżki w tym nowym miejscu nawet chętnie rosną.
basia3012 00:56, 09 maj 2026

Gosiu, tyle kwiecia już kwitnie. Wiosna w pełni.
U nas zimno i wszystko przyhamowało.
Wypatrzyłam psizęba. Też mam go u siebie.
Joku 17:10, 10 maj 2026

Gosia, napisz proszę jakie rośliny masz w swoich mini oczkach. Postanowiłam zrobić sobie mini sadzawkę w ocynkowanej balii poniewierającej się w szopce. Wymyśliłam osokę aloesowata i przęstkę albo wywłócznik. Wywłócznik znam, miałam kiedyś w oczku.