Gosiu, rabat już jest zrobiona. Dzisiaj wsadziłam wszystko.
Przede wszystkim kupiłam hosty i paprocie. Do tego białą brunerę, parzydło lesne, bodziszka Mayflower, wzdęcina, anemonellę.
I skusiłam się na 2 ostróżki. Po raz ostatni. Miałam ich już sporo, za każdym razem po zimie nie wychodziły. Ale miałam wolne miejsca po przesadzankach i jakoś mi tam pasowały. Jak nie przetrwają zimy w przyszłym roku będe musiała pomyśleć co w zamian.
Na ostatnim zdjęciu przesyłka od Lidki.
Mega.
Te pójdą do donic.
Postanowiłam, że w tym roku posadzę w donicach byliny. Ciekawe, czy przetrwają zimę.
Dokupię tylko begonii, bo jednak u mnie zbyt ciemno wszędzie.
Zdjęc po nie ma, bo w sumie nie widać tych roslin. I tak jest już gęsto.
Dałaś radę wszystko posadzić? No szacun. Ja tylko pieliłam i wsadziłam jednego rdesta No i wykopałam jedną rozplenicę i bukszpana. Przy okazji dwa razy złamałam rączkę do pazurków ogrodniczych. Natura mnie pokonała w ten weekend
Gosia, piękną masz wiosnę w ogrodzie, kolorowo, kwieciście, no i jest nasza ulubiona tajemnicza ścieżka.
Zakupy zacne, ja mam zamiar kupić kilka paproci i może jarzmianek, jakoś ostatnio za mną chodzą.
Jola, jakoś mnie tak wzięło. Ale ja nie kopię takich dołów jak Ty.
Dlatego mi to szybciej wychodzi.
I chyba szybciej jest coś wkopać, niż wykopać
Coś Cię ostatnio te narzędzia nie lubią, jak nie giną to się psują.
Jarzmianki jak do tej pory mnie nie lubiły. Chyba mam za sucho. Chociaz kilka mam, ale to marnoty.
Wiosna musi być kwiecista i kolorowa. Po zimie potrzebuję kolorów.
Dziękuję w imieniu ścieżki
Od niedzieli tylko podlewam. Wracam późno z pracy i tylko na to mam czas.
Powinnam dokończyć kancikowanie, posprzątać przed garażem, zając się warzywnikiem, ale na razie nie mam ochoty.
Za to po raz pierwszy nie mam ani jednej rośliny do posadzenia. Wszystko siedzi już w ziemi
Małgosiu, ja też bardzo lubię tą ścieżkę z kamienia. spore zakupy poczyniłaś. Trzech roślinek nie znałam, ale wujek google mi je pokazał. Wszystkie będą pasowały do Twojego ogrodu. U mnie ostróżki w tym nowym miejscu nawet chętnie rosną.
Gosia, napisz proszę jakie rośliny masz w swoich mini oczkach. Postanowiłam zrobić sobie mini sadzawkę w ocynkowanej balii poniewierającej się w szopce. Wymyśliłam osokę aloesowata i przęstkę albo wywłócznik. Wywłócznik znam, miałam kiedyś w oczku.