Pochwalę pięknego rodka. U mnie one nie chcą rosnąć. Trudno. Są inne rośliny.
Białe hiacynty wygląda naturalnie ładnie.
A ja jakoś wystrzegalam się białych. Ale one teraz już mi się podobają.
Tak ci się rozrosły ?
Dużo ich. Fajnie. Ładnie.
Tulipany też bardzo ładne. Uwielbiam je. Ale nie wszystkie ci posadzę na drugi rok są i kwitną. Szkoda.
Jestem zdziwiona tym rodkiem. Ale może w kącie mu cieplej?
To Cheer. Obok rozkwitł już Calsap.
A poza tym jeszcze tylko będą kwitły te dwa przed domem. One są niezawodne.
Pozostałe 4 to bidy. 2 musze zabrać spod sosny bo wyglądają strasznie
No niestety nie wszystko możemy mieć.
U mnie na przykład nie chca wcale rosnąć leśne rosliny.
Sangwiwarię próbowałam 2 razy.
Po raz kolejny skusiłam się na trójlista. Nie wiem po co. Pewnie nie pokaże się w przyszłym roku.
Za to hiacyntu rozrastają sie rewelacyjnie.
Posadziłam 3,4 sztuki, a mam już tyle.
Lucy, to raczej do Joli na szkolenie. Jej sa bardziej posłuszne. Mój jak tylko może to zwiewa.
Ja specjalnie dałam obrożę, żeby kot nie wisiał na drzewie, tylko w razie potrzeby uwolnił sie z pułapki.
Nie kupiłam jeszcze. Cały czas w koszyku.
Ciągle się zastanawiam
Dzisiaj pracowita sobota w ogrodzie.
Nareszcie zrobiłam porządek z kompostem. Udało się zmieścić wszystkie worki z resztkami z ogrodu, które stały od miesiąca.
Zapomniałam tylko podlac kompostownik.
Susza straszna.
Wypieliłam tylny ogród.
I przy okazji poprzesadzałam kilka roślin.
Teraz trzeba będzie pamiętać, gdzie co posadziłam, żeby nie zapomnieć podlać
Jutro jak pogoda pozwoli zajmę się przodem.
Musze wkopać wąż w trawnik, żeby połączyć 2 rabaty do podlewania. No i pielenie. Urok braku utwardzonego przedpłocia. Masa mleczy i innych chwastów, które się sieją na potęgę.
Powinnam się także zająć wycinaniem bluszczu, ale odsuwam to ciągle. Aż się poję tej roboty.
Jak to nie? A jagodowiec, czwórlist, ciemiężyca tak fantastycznie rozrośnięta? Trójlisty trudno utrzymać, wiem po sobie Kawał roboty zrobiłaś w weekend, pięknie masz
Faktycznie ciemięzyca i jagodowiec rosną świetnie, ale trójlist, sanguinaria, stopowiec nie chca się zadomowić.
Trudno.
Trójlista i czwórlista kupiłam po raz kolejny w sobote w Przypkach. Jak zwykle nie mogłam się oprzeć
Plany na dzisiaj miałam wielkie, ale pogoda mnie zniechęciła. Zimno i wiało straszliwie.
Juzi, Zuzia, Czasem uda się zgrać wszystko. Bardzo lubię zestaw ułudki, tulipanów tarda i pierwiosnka.