Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Judith 15:19, 28 kwi 2025

Ania, zapytaj o koszt zwrotu. Na pewno będzie to mniejsza strata. A jeśli można to przesłać pocztą to po prostu przesyłasz. 14 dni na odstąpienie od umowy zawartej na odległość.
Wafel 15:19, 28 kwi 2025

Nie wiem jak z transportem, ale zwrócić możesz skoro zamawiałaś przez internet... Współczuję problemu, ech...
DariaB 15:20, 28 kwi 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Daria dzięki! Mamy te same drzewa haha w piątek po nie jadę, strach się bać jak je wsadzę do mojego mini-autka? Będą wystawać, a ja już A4-ką do domu nie wrócę tylko jakimiś opłotkami

One są dość duże i ciężkie bo mają spore donice.
Kontonaogrod 15:22, 28 kwi 2025

Tak zrobiłam. Jutro da mi znać. Znając życie jutro nie odbierze telefonu albo mnie zablokuje.
350zł wysyłka w moją stronę, 65 paleta, 50 pobranie. Drugie tyle i w sumie to je potłukę i będzie na drogę buahahaha
no nic, tacy ludzie istnieją. I są wszędzie.
Ogłoszenie ma 5000 oglądających, nie sądzę że jestem jedyna zrobiona w jajo.

Jakby nie było, 2200 w plecy ale nadal nie mam płytek do łazienek heh
Kontonaogrod 15:23, 28 kwi 2025

DariaB napisał(a)

One są dość duże i ciężkie bo mają spore donice.

Damy radę, jadę z Młodą. Pytanie ile będą wystawać. I jak je zapakujemy w to autko w ogóle. Nie bardzo mamy wyjście, jakoś zapakujemy
DariaB 15:24, 28 kwi 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Tak zrobiłam. Jutro da mi znać. Znając życie jutro nie odbierze telefonu albo mnie zablokuje.
350zł wysyłka w moją stronę, 65 paleta, 50 pobranie. Drugie tyle i w sumie to je potłukę i będzie na drogę buahahaha

Nie da się go zgłosić do rzecznika praw konsumenta, że rodzi ludzi w balona? Ewidentny przekręt, pisało gdzieś w ogłoszeniu, że to gres?
DariaB 15:25, 28 kwi 2025

Kontonaogrod napisał(a)

Damy radę, jadę z Młodą. Pytanie ile będą wystawać. I jak je zapakujemy w to autko w ogóle. Nie bardzo mamy wyjście, jakoś zapakujemy

Powodzenia, ja się nie odważyłam jej do mojego auta wsadzić, mają tam kontakt do pana co wozi roślinki i mi przywiózł do domu drzewo.
Kontonaogrod 15:25, 28 kwi 2025

Zgłosiłam do olx.

Odpisują tak:

Dzień dobry,

konto OLX powiązane ze wskazanym ogłoszeniem zostało przeze mnie przekazane do odpowiedniego działu, gdzie zostanie zweryfikowane. Zapewniam, że zabezpieczymy wszelkie dane w tej sprawie.

Dodatkowo, w tego typu przypadkach, gdy przedmiot nie jest zgodny z opisem, mogę zaproponować:
Ponowny kontakt ze sprzedającym - wierzę, że uda się wypracować rozwiązanie, które będzie korzystne dla obu stron.
Kontakt z policją lub sądem - gdyby pierwsze rozwiązanie nie przyniosło pozytywnego skutku.
Organy ścigania mają odpowiednie narzędzia do tego, aby rozwiązywać tego typu spory – jako OLX, uczestniczymy w tym procesie, zabezpieczając istotne dla sprawy dane. Zapewniam, że podejmiemy współpracę z organami ścigania, gdy tylko się z nami skontaktują.
Kontonaogrod 15:25, 28 kwi 2025

DariaB napisał(a)

Powodzenia, ja się nie odważyłam jej do mojego auta wsadzić, mają tam kontakt do pana co wozi roślinki i mi przywiózł do domu drzewo.

Tak, ale pan mi powiedział 750 zł za przywiezienie tych drzewek, więc ten tego
Kasya 15:34, 28 kwi 2025

Kontonaogrod napisał(a)

Jakby nie było, 2200 w plecy ale nadal nie mam płytek do łazienek heh

Zwracaj
Jak ludzie nie beda zwracac to dalej bedzie oszust sprzedawac