Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 18:22, 05 cze 2025

Witoczno i Karsińskie lody z automatu obok smażalni ryb. Ech wspomnienia

We Wdzydzach Kiszewskich łapaliśmy raki rozwidlonym patykiem. Latarka, brodzenie w ciepłej wodzie wzdłuż brzegu po zmroku i świecące się oczy raków
Kontonaogrod 18:23, 05 cze 2025

Kontonaogrod 19:16, 05 cze 2025

Figi

Grill numer 28 w tym roku. Bardzo mi się to podoba bo 10 minut i jedzenie gotowe. Kawałek mięsa czy ryby, trochę sałatki zimne ziemniaki z jogurtem i czosnkiem i gotowe

Kontonaogrod 21:58, 05 cze 2025

Kurczę takiej burzy jeszcze nie przeżyłam. Rosliny pokiereszowane i folia na igloo cała w kropki ale wszystko odrośnie.
Boję się o nowy dom, sprawdzimy jutro czy wszystko ok

Nie wiem czy z moich dyn cos zostało heh

UlaB 22:24, 05 cze 2025

Szok!!!
Kar, ściskam.
sylwia_slomc... 22:25, 05 cze 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Gosia dzięki!

Irysy musza mieć miejsce, gołą ziemię (żadnych zrębek czy kory czy włókniny) i pełne słońce. I zero konkurencji. W trawie czy zagłuszone przez cokolwiek - nie będą kwitły. Wykop, przytnij, przygotuj miejsce tylko pod irysy, posadź. Nawet teraz. Za rok będziesz miała las kwiatów
Mam szkolenie wioskę dalej gdzie mieszka Ewelina - guru piwoniowe i irysowe

Zadatek wpłynął. Też się cieszę Gotówka to nic dobrego, nieruchomości wolę - stąd coś kupię na pewno ale dopiero po wyprowadzce stąd i po umowie końcowej więc wrzesień lub nawet październik. Nie powinnam nawet niczego szukać jeszcze, ale jak znajdę jakiś domek który spowoduje opad szczęki i brak zawału co do ceny, to zaryzykuję i go zarezerwuję jakby ktoś coś słyszał czy widział to polecam się. Wici znajomym w tamtej części kraju rozpuściłam

No popatrz, a u mnie irysy bródkowe najobficiej zakwitły w łące właśnie. Gdzie indziej pojedyncze łodygi kwiatowe tylko.
Polon 22:27, 05 cze 2025

Ale pogoda
Oby strat nie było
sylwia_slomc... 22:28, 05 cze 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Kurczę takiej burzy jeszcze nie przeżyłam. Rosliny pokiereszowane i folia na igloo cała w kropki ale wszystko odrośnie.
Boję się o nowy dom, sprawdzimy jutro czy wszystko ok

Nie wiem czy z moich dyn cos zostało heh

O matko, teraz całą noc nie będę spała bo do nas dotarło przed chwilą. Wieje potwornie i gradem sypie, ale nie wiem jak dużym po oknach dachowych słychać...
Kontonaogrod 22:35, 05 cze 2025

Nic się nie stało tylko Rosliny posiekane. Większość odrośnie. Dachówki całe mam nadzieję na nowym domu też.

Dynie w tym roku nie mają szczęścia ale część pewnie i tak urośnie. Z piwonii pewnie liściowa sałatka ale znowu to nic co by je zabiło

Rolników szkoda bo Rosliny na polach pokiereszowane
Monia81 07:22, 06 cze 2025

Gromadziły się te chmury wczoraj okropnie, u nas burza była, ale bez gradu... Emuś wczoraj jechał od Tarnowa to mówił, że stawał bo ścinay deszczu...