Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kasya 08:49, 05 cze 2025

Podobne czy nie ?
Kontonaogrod 08:56, 05 cze 2025

Ani jedno ani drugie Podobne do pierwszych ale płatki nie są zaostrzone na końcach za to są zaoblone i podwinięte w dół. Te kolejne mają prążki których ten mój nie ma

one wszystkie są podobne, ale chyba to nie Venus i żaden z tych które wkleiłaś - choć zobaczymy za rok jak się zadomowi i znowu zakwitnie (może).

Mój Venus ma jeden marny kwiatek bo go przesadzałam na jesień...
Kasya 10:38, 05 cze 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Ani jedno ani drugie Podobne do pierwszych ale płatki nie są zaostrzone na końcach za to są zaoblone i podwinięte w dół. Te kolejne mają prążki których ten mój nie ma

one wszystkie są podobne, ale chyba to nie Venus i żaden z tych które wkleiłaś - choć zobaczymy za rok jak się zadomowi i znowu zakwitnie (może).

Mój Venus ma jeden marny kwiatek bo go przesadzałam na jesień...

Te prazki to sie pojawily juz ze starości chyba
Duze powinien miec tez great star
Ale moj znaltretowany
Moze w przyszlym roku pokaze sie odpowiednio
A venus nie mam
Kontonaogrod 10:42, 05 cze 2025

poszukam i pooglądam, dzięki Kasia
Margo2 15:15, 05 cze 2025

Spędziłam pół dnia na czytaniu.
Tempo akcji zabójcze.
Jka zwykle zresztą u Ciebie.
Gratulacje. Dom sprzedany. Kasa wpłynęła?
Ni9e skończyłaś jeszcze budowy, a myślisz już o kolejnym projekcie. Niesamowite.
Uwielbiam piwonie i irysy.
Mam trochę, ale ponad połowa nie zakwitnie.
Nie wiem, czy irysy przesadzać, czy poczekać jeszcze rok. Sadziłam je 2,3 lata temu. Niektóre jeszcze nigdy nie kwitły i nie przyrastają. Stoją w miejscu
Kontonaogrod 15:19, 05 cze 2025

Gosia dzięki!

Irysy musza mieć miejsce, gołą ziemię (żadnych zrębek czy kory czy włókniny) i pełne słońce. I zero konkurencji. W trawie czy zagłuszone przez cokolwiek - nie będą kwitły. Wykop, przytnij, przygotuj miejsce tylko pod irysy, posadź. Nawet teraz. Za rok będziesz miała las kwiatów
Mam szkolenie wioskę dalej gdzie mieszka Ewelina - guru piwoniowe i irysowe

Zadatek wpłynął. Też się cieszę Gotówka to nic dobrego, nieruchomości wolę - stąd coś kupię na pewno ale dopiero po wyprowadzce stąd i po umowie końcowej więc wrzesień lub nawet październik. Nie powinnam nawet niczego szukać jeszcze, ale jak znajdę jakiś domek który spowoduje opad szczęki i brak zawału co do ceny, to zaryzykuję i go zarezerwuję jakby ktoś coś słyszał czy widział to polecam się. Wici znajomym w tamtej części kraju rozpuściłam
Kontonaogrod 16:33, 05 cze 2025

Mój tato z wczorajszym sandaczem

Kontonaogrod 16:46, 05 cze 2025

Groszek

Bób

Kontonaogrod 16:48, 05 cze 2025

Eden Rose

UlaB 17:02, 05 cze 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Ula to moje ulubione rejony, jeździliśmy w wakacje na dwa tygodnie do Swornychgaci. Byłam tam 20 razy z rzędu i w ciągu tych dwóch tygodni oglądaliśmy okolicę. Jechaliśmy nad morze na dzień lub dwa. Byłoby fajnie mieć tam mały domek z zimną wodą

O kurka, to moze sie gdzies kiedyś spotkalysmy, bo ja tez spedzalam tam co roku sporo czasu i krążylismy w różne miejsca mielismy wlasciwie 3 miejsca stałe - nad Wdzydzami, ale nie w samych Wdzydzach, nad Mauszem i nad jeziorem Dybrzk, a to juz tuz obok