Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

UlaB 10:22, 06 cze 2025

Dokładnie, roślin żal, rolnikom oczywiście trzeba współczuć, ale z naturą nie wygramy...
Kar, odrosną. Jeszcze zdążą wzejść i wydać owoce.

U nas o 3 nad ranem przylało bardzo solidnie, ale to na szczęście był tylko deszcz (którego i tak wypatrywaliśmy).
Kontonaogrod 10:32, 06 cze 2025

Będziemy żyć. Są gorsze rzeczy...
weekend za chwilę
Juzia 10:46, 06 cze 2025

Zapomniałaś dodać... Yupi!

Kontonaogrod 10:48, 06 cze 2025

jupi
tulucy 11:42, 06 cze 2025

Boszzz kobieto za Tobą nie nadąży trochę mnie nie było, a tu się tyle zadziało i dzieje.
Burzy współczuję, ja się potwornie boję zawsze. A jeszcze takie skutki. Ale wszystko da się znieść. A rośliny odrosną.

Kontonaogrod 11:52, 06 cze 2025

Zmęczona jestem. Za dużo się dzieje, nawet jak to są dobre rzeczy (typu ocieplenie ruszyło czy dom sprzedany-prawie), to to jest stres. Mogłabym się teraz zapakować pod kocyk i przespać trochę. No ale praca, potem budowa, potem ogród

pozdrawiam
sylwia_slomc... 14:35, 06 cze 2025

Współczuję bardzo. Kilka lat temu tak miałam u siebie po gradobiciu. Byliny pozbierały się w ciągu dwóch miesięcy. Gorzej było z bliznami na drzewach. Jeśli mają uszkodzona kore smaruj maścią od razu bo to się potem jak drzewko większe mści. Ważne, że w domu nie narobiło szkód. Nas zahaczyło dwa razy bokiem, ale raczej jest bez strat. Miejscowości obok skasowane do zera.
Kontonaogrod 14:45, 06 cze 2025

Sylwia dzięki, damy radę. Tutaj sprzedaję działkę z domem, a na górce wszystko małe. I większość się pozbiera.
Jutro kupię parę ogórków, cukinii i może pomidorów i tyle. I wysieję dynie - albo coś urośnie albo nie

niespecjalnie się martwię, nic się nie da zrobić, jest jak jest.

Słońce świeci, weekend za pasem, Mateusz ociepla dach, ptaszki wyleciały z gniazda więc im nie szkodzimy, cieszę się
Kontonaogrod 18:00, 06 cze 2025

Przynajmniej kury się cieszą. To wiaderko bym nazbierała gdybym pojechała tam wczoraj po pracy. Ale wymyśliłam że zrobię to następnego dnia (dziś rano, otwierając Mateuszowi)

sylwia_slomc... 22:06, 06 cze 2025

Dobrze, ze masz mocna psych e i nie dajesz się złamać przeciwnościom losu. Nieustannie podziwiam. Ja już nie mam siły na takie atrakcje pogodowe. Jakiejś traumy się chyba nabawiłam przez te ekscesy ostatnich 6 lat.