Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 13:20, 08 lip 2025

haha

Lidka kiedyś byłam normalna ale potem

1/w pierwszej pracy byłam księgową w biurze rachunkowym. Przez dwa lata. Byłam szybka i dokładna i dokładali mi obowiązków i firm do obsługi ze miałam dość i się zwolniłam. Na moje miejsce zatrudnili dwie osoby

2/a potem wyszłam za mąż, urodziłam dziecko, na mojej głowie było wszystko, łącznie z budową domu (180m2 i 16 okien, dużo za dużo), ex mąż był zerodecyzyjny i niezainteresowany czymkolwiek, więc załatwiałam wszystko sama (i ogarniałam i pracę i siebie i dom i dziecko i jego) i musiało być szybko i sprawnie. I w sumie już mi tak zostało więc chyba jedyny plus po tym małżeństwie (prócz Młodej)

Marzę o chwili spokoju ale po 2-3 dniach mi się nudzi coś jak z wakacjami, stwierdzam że tydzień w jakiejś Grecji byłby mega, jedzenie pod nosek i długie spacery plażą, a po 3 dniach jak już przeczytam te 3 książki które wzięłam a pita mi wychodzi nosem mi się nudzi i jadę na wycieczkę

Do dzisiaj rano nie wiedziałam że to pozwolenie jest ok i można budować. Kupiłam wczoraj z myślą o domku na zgłoszenie 35m2 dla ojca może kiedyś jak do niego dojrzeje a tu wygląda że trzeba się będzie chociaż uzupełnieniem dziennika budowy zająć
Kontonaogrod 14:02, 08 lip 2025

Google maps robiły zdjęcia, jakieś 2 miesiące temu. Część z nowym domem, oczkiem i poletkiem pod dynie po lewej białą szmatą były przykryte ogórki a potem je grad posiekał razem ze szmatą

tu z opisem co jest gdzie

Kontonaogrod 18:21, 08 lip 2025

Zaczęłam odchwaszczać irysy i zaczęło lać

Pekinka wylądowała u kur

Hosty pod orzechem poszatkowane przez grad ale kwitną

Kontonaogrod 19:17, 08 lip 2025

Haha będę budować ten domek całkiem mi się podoba. Dwulokalowy, można mieszkać na dole i wynajmować górę - długofalowo lub letnikom.
Myślę ze dobry zakup , lepszy niż myślałam.

Ale to dopiero za jakiś czas. Póki co zapłacę za wypełnienie dziennika budowy tak żeby mieć kolejne dwa- trzy lata w zapasie

https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-bratkach-8-r2b-ver-3-m4eb2877299c70

sylwia_slomc... 19:36, 08 lip 2025

Judith napisał(a)
Wczoraj kupiłam… no nie mogę .

Padłam
Kontonaogrod 19:47, 08 lip 2025

Jak jest okazja to nie ma na co czekać. Ogłoszenie na mnie wlazło, gościowi zależało na czasie, chciał gotówkę. Akurat odwoziłam Młodą do Dobczyc na urodziny koleżanki więc pojechałyśmy od razu oglądać . Wróciłam do domu, posprawdzałam wszystkie mapy media plany powodzie i inne. Przespałam się z tym i rano powiedziałam gościowi że kupuję. Odwołał dwóch kolejnych oglądających załatwił papiery w tydzień i wczoraj notariusz. A dziś zadzwoniłam do Kierbud a że jak najbardziej wszystko ok i kiedy pani chce zacząć budowę
UlaB 21:56, 08 lip 2025

Czekaj, gdzies niedawno pisalas ze masz juz dosyc budów i chcesz skonczyc tą swoją i miec spokoj. Acha

A nie mówiłam?
Kordina 22:46, 08 lip 2025

Stawiam diagnozę:
ADHD ogrodowo-budowlane jak nic
Kontonaogrod 06:19, 09 lip 2025

To wypadek przy pracy Dzialka miała być budowlana ale pozwolenie wygasło. A tu jednak nie

Jutro nic nie będę budować, ale pewnie to będzie kolejny bałagan.

Ściskam Was
Monia81 07:11, 09 lip 2025

Jak to mówią nic nie dzieje się bez przyczyny szalona