Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 18:38, 08 wrz 2025

Kontonaogrod 18:39, 08 wrz 2025

Zimowity

Kontonaogrod 19:58, 08 wrz 2025

Po prawej zawoskowane, po lewej jeszcze nie

Wykorzystałam dziś opakowanie pół kilo wosku i prawie wszystkie drzwi na parterze zrobione

Przyjechała też lodówka do zabudowy

Jeszcze zmywarki i pochłaniacza nam brakuje. I kuchni. Gosc dopiero dziś ją zaczął robić…. Heh
sylwia_slomc... 20:29, 08 wrz 2025

Kontonaogrod napisał(a)

Ta folia powinna być chyba połączona specjalną taśmą jeśli ma spełniać swoją rolę...

Drzwi super pasują do tych płytek z wzorem. Bardzo dobrze wygląda to wizualnie
LIDKA 20:49, 08 wrz 2025

Woskowane drzwi super. Mam meble dębowe nowoczesne z woskiem. To drewno takie miłe w dotyku.
LIDKA 20:50, 08 wrz 2025

Woskowane drzwi super. Mam meble dębowe nowoczesne z woskiem. To drewno takie miłe w dotyku.
A czym oblożysz schody?
Kordina 01:25, 09 wrz 2025

Kontonaogrod napisał(a)

Świetnie te drzwi pasują i do tej podłogi i do drugiej, jak Sylwia zauważyła Podbitkę już robicie, sami jak było w planach?
Kontonaogrod 06:55, 09 wrz 2025

Folia klejona taśmą dwustronna, jeszcze Mateusz to robił. My się ograniczamy do położenia ostatniej warstwy - drewna - której robić nie chciał chciał robić płyty karton gips ale już mi ich wystarczy, myślę.

Idzie - tylko wolno, czasu mało i sił. Ale powoli do przodu.

Boazerię kładziemy w charakterze sufitu na piętrze. Ten sam materiał co na podbitkę - jak kupowałam to to się nazywa podbitka pióro wpust nie boazeria bo boazerii nikt już nie chce podbitkę mamy zrobioną - ale metalową, bo drewnianą trzeba konserwować a tego bym nie chciała.

Schody będą drewniane, bukowe (już miałam), z klejonki, ekipa wchodzi za tydzień 15. Września. Mam nadzieję to drewno się jakoś zgra bo każde jest inne. Ale za pół roku nie będę zwracać uwagi buahaha albo wszystko przemaluje na biało

Miłego dnia!
Kontonaogrod 13:14, 09 wrz 2025

Jej

sylwia_slomc... 13:20, 09 wrz 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Folia klejona taśmą dwustronna, jeszcze Mateusz to robił. My się ograniczamy do położenia ostatniej warstwy - drewna - której robić nie chciał chciał robić płyty karton gips ale już mi ich wystarczy, myślę.

Idzie - tylko wolno, czasu mało i sił. Ale powoli do przodu.

Boazerię kładziemy w charakterze sufitu na piętrze. Ten sam materiał co na podbitkę - jak kupowałam to to się nazywa podbitka pióro wpust nie boazeria bo boazerii nikt już nie chce podbitkę mamy zrobioną - ale metalową, bo drewnianą trzeba konserwować a tego bym nie chciała.

Schody będą drewniane, bukowe (już miałam), z klejonki, ekipa wchodzi za tydzień 15. Września. Mam nadzieję to drewno się jakoś zgra bo każde jest inne. Ale za pół roku nie będę zwracać uwagi buahaha albo wszystko przemaluje na biało

Miłego dnia!

Drewno do drewna zawsze pasuje, nawet jak odcienie różne. Ja mam bukowy okap w kuchni, a blaty dębowe