Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 15:02, 25 paź 2025

Zwalczyliśmy pole. Włóknina zdjęta i zrolowana. Czekam na sąsiada żeby mi to zaorał i może jeszcze będzie ładny dzień bo czosnek chce posadzić . Powiedział że po weekendzie zaorze

Dołożyłam wełny mineralnej w rogu dachu za łazienka bo była dziura (ech ten Mateusz). Znalazłam kominek nie połączony rurą spiro z wywietrznikiem kanalizacji ale nie umiem zdjąć wieczka blokującego rurę więc wrzucę to hydraulikowi do zrobienia jak będzie w poniedziałek (oby). Zrobiliśmy ramę drzwiczkom metalowym do schowka za łazienką. Zabawa bo trzeba było rozbierać i docinać bo trzeba zmierzyć trzy razy najpierw

Zrobiłam ciasto słoneczna delicja. Czekam aż galaretka stężeje chcę posadzić rośliny ze starego ogrodu - odsapnę parę minut i idę walczyć dalej korzystając z dobrej pogody

Drzwiczki w łazience

Największy z drapieżników okolicznych

Kontonaogrod 19:41, 25 paź 2025

Rośliny se starego ogrodu posadzone prócz worka malin. Jutro posadzę maliny i to by było na tyle.

Jak będzie jeszcze dobra pogoda wybiorę się tam ostatni raz zabrać słoiki z piwniczki i worki z doniczkami. I gdyby nie lało to - w nowym ogrodzie - wiórki mam do porozgarniania pod krzewami i drzewami. I kamienie na skarpie. Albo teraz albo dopiero na wiosnę
Judith 19:44, 25 paź 2025

Ania, a co nowi właściciele na to, ze wciąż tam są Twoje rzeczy?
Kontonaogrod 19:47, 25 paź 2025

Umowę mieliśmy podpisać do końca października. Udało się wcześniej - prawie dwa tygodnie przekazać klucze do domu - ale zastrzegłam że Ogródek i piwniczkę ogarnę do końca października. Więc spoko.

Nie jeżdżę tam niezapowiedziana, raz nas zaprosili bo ogarniali ogrzewanie, potem byłam zawieźć klucze do skrzynki na listy które zabrałam tutaj. Jutro niedziela więc nie ale w tygodniu jak będzie ładna pogoda to mam nadzieję spędzić tam ostatnie popołudnie
Judith 19:51, 25 paź 2025

Aaa, no to kapuję .