Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kordina 21:01, 31 paź 2025

Karczma Rzym? Tam gdzie Twardowski??

Kobieto o niespożytej sile i energii, jak patrzę na Twój ogród i tyle przeniesionych i nowo nasadzonych roślin, to dopiero będzie spektakl na przyszły rok
Kontonaogrod napisał(a)

Cudowne!!
Kontonaogrod 06:47, 01 lis 2025

Dzięki Dziewczyny. Czasem są ładne kolory

Wstajemy, składamy pergole do grillowania i jadę na wykopki ostatniej szansy głównie chcę opróżnić piwniczkę z doniczek i skrzynek i regału ze słoikami i słoików. Trochę jeżdżenia i noszenia będzie

Tak karczma Rzym nadal stoi i ma się dobrze w suchej beskidzkiej, i dają pyszny barszcz z uszkami polecam

Miłego dnia!
Kontonaogrod 16:13, 01 lis 2025

Dzis caaaaly dzień

Kordina 16:44, 01 lis 2025

Łoł!! Kupiliście gotowca i składa Twój mąż? ?Jak zakotwiczone w gruncie?
Kontonaogrod 17:59, 01 lis 2025

Kotwy regulowane wbijane do gruntu. Mam nadzieję tego nie zdmuchnie bo dach jest pełny a wieje tu jak nie wiem co. Barierki na schody i balkony czekają na montaż

tulucy 22:27, 01 lis 2025

Widzę, że ambrowce wszedzie atakują

Ale czemu dojazd zły? Stromo czy wąsko?
Kontonaogrod 01:49, 02 lis 2025

Haha

150m drogi do utwardzenia. Wąsko, żeby poszerzyć trzeba by kupić działkę obok niby rolną zagrodową niby do sprzedania ale nie wiadomo po ile. No i gdyby się wgryźć w te działkę obok ale powyżej drogi trzeba by pewnie mur oporowy. Tyle muru może kosztować grube tysiące. Utwardzenie drogi 10-15 tys lekko licząc, mur ze 30. Optymistycznie bo nie wiem a równie dobrze taka ilość może kosztować i 50 i 70 tys. Dom do kapitalnego remontu. I zawsze będzie stary 90 letni z eternitem i cieknącym dachem więc skarbonka bez dna… trzeba by tam z milion złotych wrzucić lub patrzeć jak mniejszą sumą niewiele zmienia stan rzeczy

No i droga wcześniej też nie fajna. 2 kilometry wąsko kręto i strasznie, w zimie sobie nie wyobrażam.
Grunt to nie szukać problemów na siłę za chwilę budowę w Dobczycach muszę przetrwać