Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 13:24, 02 lis 2025

Pewnie da się coś z tego wykrzesać ale 300 tys za 7,5 arów to trochę dużo zważywszy na lokalizację średni dojazd i stan domu. Choć dom wydaje mi się na zdrowe kości. Ale z drugiej strony rok budowy 1935… dziadek i na zawsze zostanie dziadkiem ewentualnie pradziadkiem

Zwalczyłam maliny. Posadziłam wszystkie ze 100 sztuk kupionych i kilkanaście przywiezionych wczoraj z poprzedniego ogrodu.

Jak coś zjemy to posadzę trochę przywiezionych bylin. Wielu nie wykopałam i nie wszystko na czym mi zależało ale upociłam się jak głupia i miałam dość i machnęłam ręką.
Konieczki 10:30, 03 lis 2025

Karola a to jest pigwowiec? Sprzedajesz? Bo ja kupię bardzo chętnie
Kontonaogrod 10:33, 03 lis 2025

Hej

Pigwa, nie pigwowiec. Jabłkowa i gruszkowa. Pachnie i niepryskana, 8zł/kg. Ładna i duża w tym roku

jakby co mam z 10kilo nadwyżki
Kontonaogrod 07:54, 04 lis 2025

tulucy 09:15, 04 lis 2025

Przestanę tu chyba zaglądać. Te widoki bajeczne, aż mnie skręca.

Szkoda, że mam taką robotę, którą muszę robić tylko tu, gdzie jestem.
Kontonaogrod 09:29, 04 lis 2025

Łucja mi się jakoś straszno zrobiło jak się rano obudziłam. Brrrr
Czekam na wiosnę póki co chyba zamek w drzwiach przekręcę

Widoki bywają ładne ale dużo sprzątania i ogarniania jeszcze przed nami. W weekend oddałam resztę bloczków i palet komuś, powoli oczyszczamy najbliższe otoczenie. Może dzisiaj posprzatam i poprzenoszę jakieś resztki drewna spod domu, kupkę płytek i inne przydasie typu sterta wiaderek po farbie (przecież nie wyrzucę dobrych wiaderek buahahahaha).

Praca zdalna jest miodzio, mogę mieszkać gdziekolwiek Raz byłam na Sri Lance przez miesiąc, na 2 tygodniach urlopu, pracowałam po 4h dziennie i szef był zadowolony bo wszystko miałam ogarnięte mimo różnicy czasu ale na co dzień to po prostu praca która - dla mnie duży plus - nie wymaga dojazdów ani interakcji ze współpracownikami typu rozmowy o dupie maryni i wywlekania prywaty. Zawsze mnie to męczyło plus ludzie są ludźmi, jedno są fajni inni mniej. I generalnie twoja prywata może być użyta przeciwko tobie więc praca z domu ma dla mnie same zalety (no prawie)

Ściskam, wpadnij pogapić się na horyzont co zamierzam robić jak ogarnę robotę
Agatorek 09:36, 04 lis 2025

O kurczę, ale pięknie ❤️❤️❤️
vita 10:18, 04 lis 2025

Kontonaogrod napisał(a)

U Margo pomyliłam zimowita z krokusem jesiennym, te to na pewno są krokusami
Zuza ma własne rydze, Ty szafran (możesz mieć )

Podziwiam tempo roboty, ilość dyń, no i pigwy- ach!
Kontonaogrod 10:22, 04 lis 2025

Aga dzięki i pozdrawiam

Mgły się podniosły, wyszło słońce, znowu jest ładnie zamiast straszno

Przyjechał stolarz montować szafkę do łazienki (znowu witryny do kuchni nie zabrał heh). I gość od reku - może dzisiaj skończą? Serio mam dosyć fachowców i rozmów i czekania na nich i się proszenia... ale chyba bliżej już niż dalej
Kontonaogrod 10:24, 04 lis 2025

vita napisał(a)

U Margo pomyliłam zimowita z krokusem jesiennym, te to na pewno są krokusami
Zuza ma własne rydze, Ty szafran (możesz mieć )

Podziwiam tempo roboty, ilość dyń, no i pigwy- ach!

Krokusy jesienne malutkie ale ładne Zimowity po przeprowadzce na tutejszą glinę w większości chyba zgniły. Bo nasadziłam dobre 30 dużych cebul a ze 3 zakwitły heh

Grzyby na działce to niedościgłe marzenie... trzebaby działkę z lasem mieć... albo pod lasem chociaż Sucha Beskidzka miałaby szanse ale pas, niestety. Wolałabym jednak płaskie włości następnym razem

Ściskam!