Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Polon 17:56, 05 lis 2025

Moje już przerobione i już połowę zjedliśmy
Kontonaogrod 18:23, 05 lis 2025

Haha moje starte sie macerują w kilogramie cukru bedzie syrop do herbaty na zimę i dżem z resztek
Kontonaogrod 18:34, 05 lis 2025

Kordina 19:00, 05 lis 2025

Kontonaogrod napisał(a)

Spektakularne widoki, wiem, wiem, powtarzam, ale cóż zrobić
Konieczki 20:40, 05 lis 2025

Karolcia i tak przerobimy na sok nie martw się

Powiem tak że te widoki i ta przestrzeń to coś bezcennego.
U mnie też kiedyś były widoki (nie aż takie cudniaste) ale w ostatnim czasie tyle się pobudowalo dookoła że klaustrofobię zacznę odczuwać
Polon 20:58, 05 lis 2025

Pamiętam, jak kiedyś oglądałam brytolską “ucieczkę na wieś” i tam oni głównie zachwycali się widokami. Wówczas mnie to bawiło, bo czasem dom to była totalna porażka, ale oni tylko “nice view”
Teraz dałabym się posiekać za taką miejscówkę
Kontonaogrod 01:16, 06 lis 2025

Nice view i fajna lokalizacja to dużo tu więcej budynków nie będzie bo zakaz zabudowy wraz z planem zagospodarowania. Chyba że jakaś strefę ekonomiczną wymyślą wtedy to sprzedam znowu heh i wyprowadzka

No i idealnie wcale nie jest bo działka pochyla… i dojazd 250 metrów od drogi. Zobaczymy jak będzie ze śniegiem.

Asia tylko te wielkie były takie dziwne a tych masz niewiele raczej normalnej wielkości Ci wysłałam. Te mniejsze były ładne w środku wszystkie uff ale paczkę przepakowywałam dwa razy i raz ją niosłam z powrotem z samochodu bo zaczęłam przerabiać resztę pigw a tu taki zonk

Nie mogę spać, padam wieczorem a potem się martwię heh o wszystko i o nic

Konieczki 11:14, 06 lis 2025

Ja nie mogę spać bo robotam po nocach albo noszę bo katarem
Ale robotę pilna dziś skończyłam i mam nadzieję że się wyspie
Kontonaogrod 11:31, 06 lis 2025

Jej! Trzymam kciuki. Zdrówka!

Moja Mama jest już praktycznie całkiem sparaliżowana, jedną ręką cokolwiek rusza, za chwilę trzeba będzie ją karmić. Tato ledwo wyrabia. A wczoraj wchodził po drabinie na dach żeby liście strącić. Cokolwiek sobie zrobi i chyba się będę musiała do nich przeprowadzić żeby im pomagać??? o ile docelowo tak się ta impreza nie skończy w ogóle...

Fachowcy nie przyjeżdżają, wczoraj mieli być, dzisiaj mieli być - ani me ani be ani kukuryku. Brakuje mi też odbioru elektrycznego, poprawek na rysunkach od architekta (może w przyszłym tygodniu). I działającego systemu wentylacji (został im jeden dzień roboczy żeby skończyć).

Ze dwa tygodnie temu telefon od nowych właścicieli sprzedanego domu i zdjęcia że mają mokrą ścianę. I że "wady konstrukcyjne". My na to wielkie oczy bo nigdy nam się nic podobnego nie zdarzyło w domu. Wymyśliliśmy że liście spadły z czereśni obok domu i pewnie zatkały rynnę. Na sugestię że trzeba ją wyczyścić prawie usłyszałam że powinniśmy przyjechać i to zrobić

Starałam się być przyjazna i przyjacielska pomagać kiedy trzeba, zostawiliśmy im pralkę, mikrofalę, parę szaf w gratisie. Potem pilot do rolet im zamówiłam nowy bo stary nie miał klapki z tyłu trzymającej baterie. Same koszty bez żadnego dziękuję ale ok. Teraz padało więc nie spałam dumając czy wyczyścili tę głupią rynnę i czy nie cieknie gdzie nie trzeba deszczówka (w tym miejscu nie ma żadnych rur w ścianie więc nic hydraulicznego to nie mogło być). W międzyczasie wymyśliłam że montowali antenę na kominie z obejmą więc może ktoś wlazł na rynnę i się rozszczelniła albo pękła. Nie dzwonią więc chyba ok???

To wszystko nie powinno sprawiać że nie śpię w nocy - ale sprawia.
Generalnie najchętniej bym ich zablokowała buahahaha ale nie mogę. I chyba za blisko mieszkam bo "mogłaby pani podjechać przy okazji". No okazji nie mam i ochoty już też nie. Są jakieś granice? Blokowa młoda para...
Kontonaogrod 12:15, 06 lis 2025

Sąsiad rolnik mi poletko orze Jupi! Czosnek będę sadzić