Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Polon 13:45, 06 lis 2025

Zawsze nowi właściciele domu będą bardziej wyczuleni na ewentualne usterki. W końcu wydali kupę kasy i też się boją, czy im jakaś ukryta gruba wada nie wylezie ze ścian. A i nauczyć się żyć w domu, gdy nie ma administratora, tylko wszystko własnymi rękami, to też wyzwanie. Nawet głupia drabina w mieszkaniu wystarczy na 3 schodki, a w domu już trzeba dwa razy wyższą mieć, bo właśnie dach czy rynny trzeba czyścić.

Czosnek chyba będzie w ilościach przemysłowych . Wsadzić to wszystko - współczuję
Kontonaogrod 14:07, 06 lis 2025

Nie no ja rozumiem. Ale niech do mnie nie dzwonią co drugi dzień pytając co to za pies biega i inne takie bo zawału dostanę. Mam nadzieję to końcówka bo się wykończę. Następnym razem wyprowadzam się na drugi koniec Polski

No trochę czosnku urosło
veva 14:08, 06 lis 2025

Współczuje problemów.

Do mamy nie da rady znaleźć jakiejś opiekunki, która mogłaby przyjść na kilka godzin i pomóc tacie przy opiece nad mamą? Może jakaś sąsiadka mogłaby wpadać i pomagać przy jakiś pracach?

Mnie też to czeka, ale ja mam o tyle "dobrze", że mieszkam z rodzicami więc mam ich na miejscu, Mama też już niedługo będzie wymagać większej pomocy przy sobie.

Zawsze coś, ale nie wolno się poddawać.
Jak Ci będzie źle, to wyjrzyj przez okno, bo widoki masz cudne. Trzymaj się.
Kontonaogrod 14:52, 06 lis 2025

Nie no spoko. Zawsze może być gorzej Są pod opieką hospicyjną, lekarz i pielęgniarka 2x w tygodniu ale tylko do "czynności medycznych". Więc kąpać czy cokolwiek nie pomagają. Odwiedzamy ich w weekendy ale wolą żeby z nimi posiedzieć czy pogadać niż cokolwiek. Okna i łazienkę myłam i to by było na tyle...
Kontonaogrod 14:56, 06 lis 2025

Czosnek Sloniowy

Pole zaorane, na wiosnę będzie na tym glebogryzarka