Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 07:12, 19 lis 2025

Haha

Chodzi o to że w umowie start budowy jest od stycznia. A że mają moce przerobowe to mi we wtorek pisze że w środę tyczenie budynku a we czwartek kopią fundamenty. I nagle sraczka bo kopii projektu nie ma. Część zdjęć konstrukcji mu wysyłałam do wyceny ale nie wszystkie. Młoda wzięła mi projekt do szkoły żeby zrobić xero więc robiłam fotki i mu wysłałam parę godzin później (jak wróciła ze szkoły)

No nic. Jakoś do przodu
Kontonaogrod 07:45, 19 lis 2025

Drut przyjechał niedługo geodeta

U nas jest słońce a tam nie ma (jeszcze?)
Polon 07:49, 19 lis 2025

Dobre to
Z Twojego opisu gość wyglada na fajnego. Taka budowa na odległość jak widać możliwa, ale tylko dla doświadczonego inwestora i dla ekipy chętnej do współpracy. Ty wiesz już na co zwracać uwagę, zdjęcia na tym etapie są wystarczające - super układ.

Fajnie, że kolejny “sezon” w tym serialu budowlanym się zaczyna
Kontonaogrod 07:50, 19 lis 2025

Gość wie co robi i jest bardzo akuratny i projekt miałam dostarczyć dawno temu ale we wsi się zamknął jedyny punkt xero i do stycznia wymyśliłam że mam czas

Będzie dobrze
Kontonaogrod 08:44, 19 lis 2025

Jej

Ekipa do montażu szklarni w drodze, pierwszy kierowca już jest

4 Ukraińców dojechało. Nawet lepiej bo będą mniej narzekać że krzywo że błoto i że zimno

Słońce zamówione
Kontonaogrod 12:40, 19 lis 2025

Podstawa jest

Juzia 12:58, 19 lis 2025

OOooo!!!!
Pokazuj
Kontonaogrod 13:29, 19 lis 2025

Tylko dwóch zostało i w tym tempie to ze trzy dni będą spawać. No cóż. Przynajmniej pogoda jest ok. W piątek musze wyjechać, cholera wie ale pewnie nie skończą do południa...

Maja mieszkanie wynajęte do soboty więc wtedy mają skończyć… mam nadzieję zdążę wrócić
Kontonaogrod 14:45, 19 lis 2025

Niewiele widać a zaraz ciemno… ale przynajmniej dwóch kolejnych chłopaków wróciło. Zobaczymy ile zrobią i czy po sobie posprzatają... (jak obiecali)

Kontonaogrod 15:24, 19 lis 2025

Kopanie fundamentów

na jutro poprosiłam o dwie wywrotki żeby tę ziemię wywieźć, bo trochę może zostać ale nie cała góra... podobno sąsiadka już lamentowała. Heh

Działka to kawałek chwastów za kupą ziemi - dalej jest płot i wykoszona działka sąsiada z nasadzeniami i trzepakiem. Na tablicy informacyjnej jest mój telefon, chciałabym uniknąć telefonów w piątkowe popołudnie typu "deszcz pada i zmywa pani ziemię do mojego ogrodu"... grawitacja...